NIEUWSNaim Audio

Naim wint EISA-award voor Mu-so

Redactie HiFi.nl | 29 augustus 2015 | Naim Audio
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 15 augustus 2015

Naim mocht op de EISA een award in ontvangst nemen voor de Mu-so. Het draadloze muzieksysteem bleek in kwaliteit en tevens in styling de massa ver vooruit en werd daarom onderscheiden met de prijs voor EUROPEAN COMPACT HI-FI SYSTEM over 2015-2016.

Naim spreekt duidelijke taal met zijn eerste intrede in de markt voor draadloze alles-in-een-systemen. Onder het MDF buitenwerk met zijn gestroomlijnde aluminium behuizing zijn maar liefst zes op maat gemaakte drivers te vinden: twee tweeters, gekoppelde mid-band drivers en twee elliptische bas-eenheden, ieder aangedreven door een aangepaste 75 Watt Klasse D versterker.

De Mu-so wordt bestuurd met een touch draaiknop-bediening voor volume, inputselectie en het afspelen van muziek; een speciale app breidt besturing uit naar meerdere Mu-so systemen in het hele huis. Onder de motorkap voert krachtige interne DSP Naims eigen code uit om ervoor te zorgen dat het systeem geschikt is voor AirPlay, aptX Bluetooth en UpnP.

De Muso kan via een ethernetkabel of WiFi op het netwerk hangen. Je kan trouwens ook externe bronnen aansluiten via de analoge 3,5 mm jackingang of digitaal via de optische aansluiting. De Muso lust een varia aan formaten, incluis ALAC tot 24 bit/96 KHz en WAV en FLAC tot 24-bit/192 KHz.

De draadloze luispreker/systeemmarkt is zeer concurrerend—maar als je het scherpe, ritmische en krachtige geluid van Mu-so eenmaal gehoord heeft, ben je verkocht. Meer weten over wat het apparaat precies speciaal maakt? Lees dan onze recensie nog maar eens terug. Neem ook een kijkje op de website van Naim. En klik hier voor het volledige overzicht van alle winnaars en bekijk ook onze EISA-special.

MERK

EDITORS' CHOICE