NIEUWS

High-end koptelefoon als lease-model

Redactie HiFi.nl | 16 augustus 2015

De Delftste start-up Pelican House werkt aan de eerste modulaire lease-hoofdtelefoon. Mensen hoeven de koptelefoon niet te kopen, maar zullen hem kunnen "huren" voor een klein bedrag per maand.

De winkelwaarde van de koptelefoon komt te liggen op ongeveer 250 euro. Gebruikers hoeven hem dus echter niet te kopen, maar leasen de hoofdtelefoon voor 5 euro per maand. In het geval van kapotte onderdelen, zoals kabels, oorkussens of de geluidskast, garandeert Pelican House dat deze binnen vier dagen vervangen worden.

Het Delftse bedrijf heeft de hoogwaardige geluidskwaliteit laten ontwikkelen door het jonge Delftse bedrijf Scheek Loudspeakers. Pelican House begint in oktober met een crowdfundingactie om het benodigde geld bij elkaar te krijgen en de productie van zo'n duizend exemplaren te financieren.

Daarvoor zijn ze op zoek naar duizend mensen die een aanbetaling van 25 euro willen doen voor de eerste vijf maanden huur van de koptelefoon. Dat zou in totaal het beoogde bedrag van 25.000 euro opleveren. Kijk voor meer informatie op de website van Pelican House.


EDITORS' CHOICE