NIEUWSLG

LG onthult curved soundbar


Redactie HiFi.nl | 14 augustus 2015 | LG

LG bracht eerder al curved televisies op de markt en past dat design ook toe op andere producten. De curved HS8 soundbar is speciaal ontworpen om die serie van gebogen televisies te complementeren.

De HS8 is onderdeel van LG's Music Flow-lijn met multi-room producten en ondersteunt ook Google Cast, zodat gebruikers muziek van streaming devices rechtstreeks naar de soundbar kunnen zenden. Die muziek kan dan vervolgens via de soundbar weer gestreamd worden naar andere Music Flow-speakers. Mochten die speakers in dezelfde kamer staan, onstaat er volgens LG een "rijke bioscoopvervaring" wat betreft het geluid.

De HS8 is uitgerust met een 4.1-kanaals systeem. Volgens LG is de zogenaamde "sweet spot" nu uitgebreid doordat de soundbar in elk uiteinde een aparte tweeter heeft zitten. De aanwezige 'i-Sound' mode moet het type content waar je naar kijkt/luistert herkennen en zich daarop aanpassen. Er is ook ondersteuning voor 24bit/192kHz high-res audio en Bluetooth verbinding. De soundbar moet nog deze maand op de markt verschijnen voor een adviesprijs van 649 euro.

Bekijk ook onze merk-pagina van LG en lees hier wat ons test-panel vond van de Music Flow.


EDITORS' CHOICE