ARTIKELLG

Soundcheck bij Media Markt Breda: hoe klinkt de LG Music Flow?


Menno Bonnema | 17 juni 2015 | Fotografie Beeldhouwers | LG
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 13 juni 2015

Afgelopen woensdag was Hifi.nl te gast bij Media Markt Breda. LG was daar ook aanwezig om het publiek kennis te laten maken met de LG Music Flow. Wij waren benieuwd naar de reacties van datzelfde publiek en peilden hun mening.

Eenmaal aangekomen bij de vestiging vertelt bedrijfsleider Dave Sebregts enthousiast over “zijn” Media Markt waar onlangs het audio-gedeelte integraal in de winkelruimte is opgenomen. “Een aparte ruimte bleek een te hoge drempel te creëren, maar wij willen muziek en audioapparatuur juist voor een zo groot mogelijk publiek toegankelijk maken. In januari hadden we bijvoorbeeld zelfs een live optreden net buiten de winkel en dat was een groot succes”.

Vanavond staat de productdemonstratie van LG op het programma. LG promoot haar nieuwe multi-room audiosysteem de Music Flow. Helemaal nieuw is die natuurlijk niet, want de review van dit product kon je al een tijd terug bij ons lezen. Maar LG gelooft zeer in haar Music Flow en heeft nu samen met de Media Markt een actie op touw gezet. Bij aanschaf van de LG Soudbar en multiroom speaker, krijg je nu de tweede multiroom speaker er gratis bij.

LG Music Flow

Wat is dat ook alweer precies, het multiroom audiosysteem van LG? De Music Flow is kort samengevat een audiosysteem dat je zelf kan samenstellen. Er is de Music Flow Soundbar 4.1 of 7.1 (soundbar plus subwoofer), er is de Music Flow Bridge (wifi-versterker) en dan zijn er nog vier wifi-speakers. Je kunt afzonderlijk voor de onderdelen kiezen, maar je kunt ook combinaties maken. Het speakeraanbod is opgebouwd via de zogenaamde S-M-L-filosofie: de speakers zijn geschikt voor kleine (S), middelgrote (M) en grote kamers (L). Met 70 Watt is de grootste speaker H7 behoorlijk krachtig, de middelgrote H5 pronkt nog steeds met een behoorlijke 40 Watt, terwijl de kleinste speaker H3 toch nog met een 30 Watt op de proppen komt.

Een stereopaar maken van dezelfde modellen is mogelijk. Alle speakers bezitten Bluetooth en kunnen high res bestanden afspelen (tot 192 kHz/24 bit). De Music Flow speakers gebruiken het bestaande netwerk (op 2,4 en 5 GHz), waarbij ze functioneren als zogenaamde mesh-ontvangers. Ze ontvangen en breiden het netwerk uit. Om speakers te kunnen groeperen, moet er eentje met een kabel aan de router verbonden zijn. Voor uitgebreidere informatie, zie de review.

Hoe klinkt dat in de praktijk?
Tot zover een globale uiteenzetting van wat de LG Music Flow behelst en zoal kan. Wij zijn op deze avond vooral benieuwd naar wat de klanten van de Media Markt van dit systeem vinden. Om daar achter te komen hebben we aantal bezoekers naar hun mening gevraagd. Na een uitleg en demonstratie van de LG Music Flow door de Audio product marketeer Gudo Slotboom van LG kunnen de mensen vervolgens uitgebreid luisteren naar het muzieksysteem. Hier volgen de meningen over de luistersessies:

Rico Van Doveren
“Ik ben momenteel bezig met het oriënteren op een goede geluidsinstallatie voor thuis. Eerlijk gezegd staat er momenteel nog niks in huis. Dus ik sta er helemaal blanco in, om het zo maar te zeggen. Ik ben hier samen met mijn partner om eens te kijken naar wat er zoal te koop is. Toevallig lopen we hier nu tegen dit systeem van LG aan. Als je nog niet zo veel kent van alle verschillende systemen, is het natuurlijk moeilijk om al een goed oordeel te geven. Maar ik moet zeggen dat ik de soundbar met de subwoofer erbij verrassend goed vindt klinken. Een goed geluid, met voldoende bas. Ik heb ook die grote speaker (H7) beluisterd en dat valt zeker niet tegen."

Rico in gesprek met Gudo van LG

"Het mooie aan dit systeem van LG vind ik dat het makkelijk uit te breiden is. Je hoeft niet gelijk voor de hele set te gaan. Je kunt eerst voor de soundbar met subwoofer gaan. Later kun je dan voor extra speakers voor in andere kamers gaan. Die extra speakers kun je ook toepassen om een dolby-surround systeem op te zetten in de woonkamer. Of ik een filmliefhebber ben? Nou, ik ben in eerste instantie op zoek naar iets voor mijn muziek. Ik luister graag naar de radio, vooral 3FM. Maar het is natuurlijk meegenomen dat je dit systeem ook voor film kunt gebruiken. Daarbij wil mijn partner dat het allemaal niet te veel ‘aanwezig’ is in de woonkamer. Dus het liefst niet al te veel kabels. Dus ja, wat dat betreft is de Music Flow van LG voor ons een interessante optie. Het systeem biedt ook veel mogelijkheden. Het was in ieder geval een aangename eerste kennismaking!”


EDITORS' CHOICE