NIEUWSAstell&Kern

Astell&Kern komt met all-in-one systeem AK T1


Redactie HiFi.nl | 13 augustus 2015 | Astell&Kern

Astell&Kern staat vooral bekend om haar draagbare muziekspelers, maar nu waagt het merk zich aan iets nieuws. Het komt namelijk met een all-in-one systeem dat (hi-res) muziek kan streamen en spelen van verschillende bronnen.

De zogenaamde AK T1 ondersteunt hi-res audio tot 24-bit/192kHz en kan afspelen van verschillende inputs of een microSD card. Het streamen wordt ondersteund door onder meer Ethernet, Wifi en de AptX Bluetooth connectie. Elk DLNA-apparaat wordt ondersteund voor draadloos streamen, van computers tot NAS-opslag en mobiele devices; je kunt direct spelen vanaf je telefoon of tablet met de AK Connect app voor iOS en Android.

Binnenin vinden we zes speakers, twee 0.75 inch tweeters en twee 2 inch midranges en twee 6.5 inch woofers. De versterker is hybride, wat wil zeggen dat de tweeters aangestuurd worden door een analoge versterker terwijl de mid/bass drivers aangestuurd worden door een digitale versterker. Daarnaast is er een Cirrus Logic 4398 DAC aanwezig voor elk stereo-kanaal.

Volgens het merk ondersteund de AK T1 verschillende streaming muziekdiensten en internet radiostation, waaronder vTuner. Deezer zou binnenkort moeten volgen. Naast de app kan het systeem ook bediend worden met het 4 inch touchscreen, dat wel wat weg heeft van de draagbare muziekspelers waar het merk om bekend staat.

De AK T1 verschijnt deze maand aan de andere kant van de oceaan, wanneer hij verkrijgbaar zal zijn in Nederland is nog niet bekend. Kijk in de tussentijd op de website van Astell&Kern voor meer informatie.


EDITORS' CHOICE