Mitchell & Johnson lanceert HP1 koptelefoon

Redactie HiFi.nl | 08 augustus 2015 | Mitchell and Johnson

De Britse audio-fabrikant Mitchell & Johnson presenteert hun nieuwe HP1 hoofdtelefoon. De koptelefoon is voorzien van hun eigen gepatenteerde electrostatic technologie en heeft een houten afwerking.

Mitchell & Johnson HP1

Die gepatenteerde technologie zit verwerkt in de aanwezige Dynastatz transducer en is volgens het merk in staat om hoge frequenties tot 45kHz te reprodcuren. Verder beweten ze dat elektronische signalen worden omgezet naar audio zonder de ruis en distortie die vaak ontstaat bij de meer traditionele hoofdtelefoons.

De HP1 zou ook voordeel halen uit de meer traditionele 40mm dome drivers voor lage frequenties. De combinatie zou er volgens het merk voor zorgen voor een zuivere bass en een helderheid die ongekend is voor een hoofdtelefoon in deze prijsklasse. De drivers zitten verwerkt in de afgesloten houten afwerking voor de beste akoestiek.

Het patroon op de houten afwerking is bij elk exemplaar anders. De hoofdband en de oorkussens zijn gemaakt van zacht leer. Er zitten een aantal kabels bij om hem te verbinden met je mobiele apparaten. Een prijs in euro's is er nog niet, maar in Engeland is hij vanaf september beschikbaar voor 300 pond per stuk. Kijk ook op de website.


EDITORS' CHOICE