NIEUWS

Nest introducties


| 08 augustus 2015

Nest Labs introduceert de Nest Cam, de tweede generatie Nest Protect: rook- en koolmonoxidemelder, nieuwe functionaliteiten voor de Nest Learning Thermostat en een geheel nieuwe app.“Bij Nest hebben we altijd al meer willen doen dan alleen het ontwikkelen van een thermostaat,” aldus Tony Fadell, CEO van Nest. “Onze visie was het creëren van een thoughtful home - een huis dat zorgt voor zichzelf en haar bewoners. Nu, vijf jaar later, valt alles op zijn plek. We hebben een portfolio ontwikkeld met de beste producten binnen hun klasse. Producten die op zichzelf werken, maar nog meer kunnen als ze met elkaar verbonden zijn. We werken samen met meer dan 9.000 developers om alles - van wasmachines en drogers tot aan auto’s - met onze thermostaat, rook- en koolmonoxidemelder en camera samen te laten werken. Nest-producten worden nu al in meer dan 190 landen gebruikt, via verschillende platforms en verkrijgbaar bij vrijwel alle verkooppunten.”Nest Cam
Met live video streaming naar een smartphone of pc maakt Nest Cam het gebruikers mogelijk om in verbinding te staan met dat wat zij belangrijk vinden. De nieuwe Nest Cam maakt gebruik van de Dropcam-functionaliteiten, uitgebreid met betere videokwaliteit en nieuw ontwerp om nog eenvoudiger te kunnen zien wat er thuis gebeurt.
Een aantal nieuwe functionaliteiten zijn:
• Nieuw ontwerp - de magnetische standaard van de Nest Cam kan bevestigd worden op metaal, kan gemonteerd worden op de muur of kan op een universele driepoot geschroefd worden.
• Videokwaliteit - Nest Cam maakt gebruik van 1080p HD via WiFi.
• Veilig streamen - het streamen en opslaan van videobestanden verloopt via een 2048-bit RSA-vergrendeling en veilige overdracht via een 128-bit SSL-verbinding.
• Verbeterd Nachtzicht - acht ‘high-powered’ infrarood-LED’s en nieuwe algoritmes verbeteren Nachtzicht en Bewegingsdetectie.
• Nest Aware met Videogeschiedenis - Nest Cam gebruikers kunnen zich aanmelden voor een maandelijkse betaalde service die toegang geeft tot onder andere Videogeschiedenis en Activity Zones.Nest Protect
De tweede generatie Nest Protect is uitgerust met nieuwe functionaliteiten die gebruikers laat weten of het alarm werkt en veilig is en heeft nu een levensduur tot tien jaar. Net als de eerste generatie Nest Protect, geeft deze nieuwe generatie meer dan alleen een alarmmelding. De Nest Protect praat tegen je en vertelt je waar het probleem zich afspeelt.
Een aantal nieuwe functionaliteiten zijn:
• Nieuw ontwerp - de nieuwe generatie Nest Protect is 11 procent kleiner en integreert nog beter met het plafond of de wand en de lichtring schijnt vanaf nu nog feller voor een verbeterd Lichtpad.
• Split-Spectrum Sensor - binnenin de rookkamer maakt de Nest Protect gebruik van twee golflengtes aan licht, waardoor beide snel en langzaam brandende vuren worden gedetecteerd.
• Afzetten met app - Nest Protect waarschuwt gebruikers bij gevaar. Maar wanneer alles onder controle is, is het alarmsignaal wellicht niet meer nodig. Een vals alarm kan men daarom vanaf nu uitzetten via de nieuwe Nest-app.
Nieuwe functionaliteiten voor zowel de nieuwe als de eerste generatie Nest Protect:
• Nachtwacht in het hele huis - Nachtwacht laat gebruikers zien dat de sensoren en batterijen werken door een groen lichtsignaal bij het uitschakelen van de lampen of een geel lichtsignaal als Nest Protect gecontroleerd moet worden.Nest Learning Thermostat software 4.5
De software update voegt nieuwe functies toe aan zowel de eerste als de tweede generatie Nest Learning Thermostats en een nieuwe integratie met de Nest Protect zorgt ervoor dat Nest-gebruikers zich nog veiliger en comfortabeler kunnen voelen.
Een aantal nieuwe functionaliteiten zijn:
• Safety Temperature Alerts - Nest stuurt vanaf nu een bericht naar je smartphone als het te koud wordt in huis en wanneer de leidingen in huis gevaar lopen te bevriezen.
• Nest Protect Emergency Alerts - als men een Nest Protect heeft geïnstalleerd, dan zijn nu ook direct meldingen van rook of koolmonoxide op de Nest Thermostat te zien.
• Nest Protect Emergency Shutoff - vanaf nu werken de Nest en Nest Protect samen om ook het verwarmings- of koelsysteem uit te schakelen in het geval van rookontwikkeling of koolmonoxide.
• Improved Multi-Zone Homes - vanaf nu is het mogelijk tot 20 Nest Thermostats per huis te bedienen vanuit de Nest-app.Nest-app 5.0
Voor het eerst is het mogelijk om alle Nest-producten vanuit één app aan te sturen. Gebruikers kunnen de Nest-app via iedere browser gebruiken en via Android- of iOS-apparaten (iOS 8.0+, Android 4.0+).
Een aantal nieuwe functionaliteiten zijn:
• Home Screen - iedere Nest Thermostat, Nest Cam of Dropcam heeft zijn eigen plek, terwijl alle Nest Protects onder één icoon te vinden zijn.
• Nest Protect - geeft toegang tot de Veiligheidscontrole, waarmee alle alarmfuncties via de app getest kunnen worden en het mogelijk is Afzetten met app toe te passen.
• Nest Cam en Dropcam - De Nest-app biedt nieuwe functies voor smartphones als zoomen en verbeteren om een scherper beeld te krijgen.Beschikbaarheid
Nest Protect is verkrijgbaar via nest.com/nl voor een consumentenadviesprijs van 119 euro en Nest Protect zal volgende maand verscheept worden. De Nest Cam is verkrijgbaar voor een consumentenadviesprijs van 199 euro en de Nest Aware met Videogeschiedenis kan afgesloten worden als 10-daags of 30-daags abonnement voor respectievelijk 10 euro of 30 euro. Tot slot is de Nest-app 5.0 gratis beschikbaar en de Nest Lear-ning Thermostat software 4.5 zal per heden worden uitgerold.

www.nest.com/nl

EDITORS' CHOICE