NIEUWSApple

Apple overstag na kritiek Taylor Swift

Redactie HiFi.nl | 22 juni 2015 | Apple

Zangeres Taylor Swift ging het afgelopen weekend flink tekeer tegen Apple Music. Ze was het niet eens met het feit dat artiesten niet betaald worden voor de eerste drie maanden waarin gebruikers de dienst gratis aangeboden krijgen. En Apple heeft zich die kritiek aangetrokken.

Eddy Cue, hoofd van de softwaretak van Apple, liet middels een aantal berichten op Twitter namelijk weten dat Apple hun beleid alsnog aan gaat passen. En dat kwam met name door Swift, die eerder in een open brief schreef: "Wij vragen niet om gratis iPhones. Vraag ons niet om onze muziek zonder compensatie."

Swift wilde het met haar haar statement vooral opnemen voor beginnende artiesten. En dat hielp dus. "We hebben jullie gehoord, Taylor Swift en onafhankelijke artiesten", schreef Cue op Twitter. "Liefs, Apple." Gevolgd door een tweet met "Apple zal artiesten betalen voor streaming, zelfs tijdens de proefperiode van klanten."

Ongeveer 70 procent van de omzet van Apple Music wordt in royalty's betaald aan artiesten. Omdat Apple Music de eerste drie maanden gratis is zou Apple in overeenstemming met een aantal grote platenlabels in die periode nog aan niemand iets betalen. Swift zit echter bij een kleiner platenlabel en uitte daarom haar onvrede.


EDITORS' CHOICE