Symphony Audio introduceert Constellation Audio

Symphony Audio Import introduceert het nieuwe Amerikaanse merk Constellation Audio in Nederland. De in Zuid-Californië gelegen audiofabrikant heeft een "dreamteam" samengesteld bestaande uit gerenommeerde freelance audio ontwerpers als James Bongiorno, John Curl, Bascom King, Peter Madnick en Demian Martin.

De producten zijn high-end, maar volgens Symphony zeker niet alleen bedoeld voor de allerrijksten. De Reference serie start weliswaar bij 70.000 euro voor de Orion phonoversterker en loopt tot een astronomische 175.000 euro voor een paar Hercules II mono eindversterkers, maar daarnaast past het merk inmiddels ook een ‘trickle-down’ techniek toe.

In geval van Constellation Audio betekent dit dat de op papier lager inschaalde Performance serie ondanks het gebruik van grotendeels eenzelfde technische opbouw en sterk gelijkende constructie, toch voor gehalveerde prijzen kan worden aangeboden.

Daarnaast starten de prijzen voor de recente Inspiration-serie bijvoorbeeld bij een bedrag van 11.500 euro voor een Preamp 1.0 voorversterker en lopen door tot 25.000 voor een paar Mono 1.0’s. Nog steeds een hele hoop geld, maar daarbij zijn veel technieken uit de nog duurdere Reference en Performance series overgenomen.

Op dit moment is de besluitvorming om het merk ook in de Benelux te gaan invoeren nog pril en de producten zijn momenteel nog nergens te beluisteren. Het is echter wel op de bedoeling dat daar binnen korte tijd verandering in komt. Verwacht daarom binnenkort de eerste de pers- en showaankondigingen.


EDITORS' CHOICE