NIEUWS

Deezer werkt samen met Nederlandse hitlijsten

Redactie HiFi.nl | 15 juni 2015

Streamingdienst Deezer is begonnen met het wekelijks doorspelen van streamingdata aan SoundAware. SoundAware registreert onder andere welke muziek wordt gedraaid op de Nederlandse radio- en tv- stations.

Aan de hand van die registraties door SoundAware wordt wekelijks de Mega Top 50 en Media Markt Top 40 samengesteld. Met de hulp van Deezer moet het luistergedrag in Nederland nog beter vertegenwoordigd worden in de hitlijsten, aangezien ze nu dus van de dienst data ontvangen over de tracks die het meest gestreamd worden. Dat streamen kan onder onder meer via Deezer Elite, onlangs nog door ons gerecenseerd.

Fabrizio Gentile, Managing Director Benelux voor Deezer, over de nieuwe samenwerking: “We zijn ontzettend blij met deze samenwerking met SoundAware, en daardoor ook de Mega Top 50 en Media Markt Top 40. Dit is voor Deezer een belangrijke stap in de erkenning als toonaangevende speler in de Nederlandse muziekconsumptiemarkt.”

Erik de Zwart, voorzitter van de Stichting Nederlandse Top 40: “Al meer dan vijftig jaar is de Top 40 een begrip in Nederland; het wekelijkse overzicht van de populairste hits. Voor de samenstelling maken we gebruik van gegevens waaruit we die actualiteit goed, objectief en betrouwbaar kunnen meten; airplay, trends in social media, consumentenonderzoek en streaming. En vanaf nu gebruiken we ook de cijfers van streamingdienst Deezer. Daarmee wordt de Media Markt Top 40 een nóg betere afspiegeling van de smaak van Nederland.”

Barend van Deelen, 3FM presentator van de Mega Top 50: “Om de Mega Top 50 zo actueel mogelijk te houden en de lijst met zijn tijd mee te laten gaan, is het voor ons zeer belangrijk dat we continu blijven kijken naar de verschillende mogelijkheden om de lijst te blijven vernieuwen. Deezer is momenteel één van de streamingdiensten waar veelvuldig gebruik van wordt gemaakt in ons land en dus vinden we het belangrijk om deze gegevens ook mee te nemen in onze samenstelling om een nog duidelijker beeld te kunnen geven van het streamgebruik in Nederland. In dat opzicht zijn we dus erg blij met deze samenwerking.”


EDITORS' CHOICE