NIEUWSDEQX

The DEQX Factor – hoe werkt het?

Redactie HiFi.nl | 06 maart 2016 | DEQX

DEQX is zo'n merk dat er al jaren in slaagt audiofielen gelukkig te maken met upgrades van het hifi-systeem, maar tegelijkertijd nooit echt naar de voorgrond lijkt te treden. In een video, die een verhelderend licht schijnt op wat DEQX is en kan, zagen we een mooie aanleiding ook onze schijnwerpers eens op het merk te zetten.

Het Australische(!) merk DEQX maakt apparatuur die een extern brein in je geluidsketen vormen. Alles-in-één toevoegingen die onder meer dienen als DAC, voorversterker, actief fase-correct digitaal scheidingsfilter en kan zorgen voor digitale akoestiekcorrectie. 

De naam DEQX is een acroniem voor Digital, EQuilisation en cross(X)over. Het merk is uniek waar het correcties in het frequentie- en het tijdsdomein betreft. Duizenden frequentiegebieden worden in real-time gecorrigeerd om ervoor te zorgen dat het gehele audiospectrum tegelijkertijd je oor bereikt. Het stereobeeld is dan 3D. Je kunt passief gefilterde luidsprekers actief maken naar een high end-niveau (of dat laten doen, door de Nederlandse importeur AudioSense). Of er bijvoorbeeld voor kiezen om zelf een speakersysteem bouwen met een eigen wisselfilter. In onderstaand filmpje in ieder geval een stukje uitleg over het effect van DEQX. 

       

Kijk voor meer informatie op de website van de importeur van het merk, Audiosense. Tevens vind je bij het merk zelf diverse tips & tricks, en meer uitleg over het productaanbod.


EDITORS' CHOICE