NIEUWSSennheiser

Sennheiser presenteert hoofdtelefoon met geluidsprofielen


Redactie HiFi.nl | 02 mei 2015 | Sennheiser

Sennheiser lanceert de RS195, een draadloze hoofdtelefoon met verschillende geluidsprofielen. Gebruikers kunnen het gehoorprofiel zelf aanpassen en zo zonder kwaliteitsverlies naar muziek, tv en video luisteren.

De Sennheiser RS 195 beschikt over zeven vooraf in te stellen geluidsprofielen. Deze profielen comprimeren of accentueren de hoge, midden en lage tonen. Daarnaast is het mogelijk om de balans tussen de linker en rechter stereokanalen te wijzigen. Wanneer de hoofdtelefoon helemaal naar wens is ingesteld, past de RS 195 de geluidskwaliteit zelf aan. Zo kunnen mensen met leeftijdsgebonden gehoorverlies toch met heldere audiokwaliteit van hun favoriete muziek en televisieprogramma’s genieten. Zonder het volume onnodig hard te hoeven zetten.

Leeftijdsgebonden gehoorproblemen
"Veel mensen met leeftijdsgebonden gehoorproblemen zetten het geluid van hun TV of radio steeds een tandje harder om het te kunnen blijven horen. Niet alleen maken ze het probleem alleen maar erger, de audio levert dan ook aan kwaliteit in.", zegt Annegret Meyer, verantwoordelijk voor Hoorzorg bij Sennheiser. "Testen in de leeftijdsgroep van 50-plus hebben laten zien dat de manier waarop de RS 195 signaal overbrengt, spraakverstaanbaarheid significant verhoogt. Juist voor deze mensen is de RS 195 ontwikkeld, zodat ze hun hoofdtelefoon precies af kunnen stemmen op basis van hun eigen gehoorprofiel.”

De RS 195 is sinds begin 2015 beschikbaar in Nederland voor een adviesprijs van € 399,00.

Lees meer over het jubileum van Sennheiser op Hifi.nl, of lees de recensie van de RS220 op FWD magazine.  


EDITORS' CHOICE