NIEUWSTentLabs

Studiedag Tubesociety: alles over kathode-volgers

Redactie HiFi.nl | 21 februari 2015 | TentLabs

In het kader van TubeSociety organiseert Menno van der Veen van ingenieursbureau Vanderveen op 14 maart een studiedag waarbij kathode-volgers centraal staan. De dag wordt verzorgd door Guido Tent van Tentlabs, bekend om zijn moderne buizenschakelingen, CD-spelers en DA-converters.

Guide behandelt die dag kathodevolgers, die vaak als laatste trap in buizen voorversterkers worden toegepast. Het blijkt dat standaard kathodevolgers vaak niet voldoen aan de hoge eisen van hedendaagse schone muziekweergave en het audiosignaal drastisch vervormen. Maar hoe komt dat en wat kan daaraan gedaan worden?

Daar krijg je op 14 maart dus het antwoord op. Hierbij past Guido moderne technieken toe die niet alleen gelden voor volgers, maar ook voor andere buizenschakelingen. Na de lezing volgt een demo waarbij hij een eenvoudige meetmethode toont om zelf met eenvoudige middelen te kunnen meten en verbeteren.

Guido zal zijn nieuwste Centi-are buizenversterker die de uitgangstrafo laagohmig aanstuurt (via een andere route dan Trans) meenemen. De eindbuizen van Centi-are worden met een geoptimaliseerde kathodevolger aangestuurd. De demo wordt ondersteund middels zijn nieuwste CD-loopwerk b-Drive en b-DAC+.

Aanmelden voor de dag is zoals gebruikelijk verplicht en kan door een mailtje te sturen naar info@mennovanderveen.nl. Meer informatie over de studiedag is te vinden op de website van Menno van der Veen.


EDITORS' CHOICE