NIEUWSJVC

JVC Adixxion GC-XA2 BE: Leuke actierakker

Ulco Schuurmans | 12 februari 2015 | JVC

De JVC Adixxion GC-XA2 BE is een toughcamera die er uitziet als een echte minicamcorder. Het gaat om een stof- en spatwaterdichte (watervast tot 5 meter diepte) geschikt voor Full HD video en 16 megapixels foto’s. Ook heeft deze toughcamera een eigen klein 1,5 inch LCD- beeldschermpje aan boord. Een leuke actionrakker die concurreert met de eenvoudigere GoPRO-camera’s. Opvallend is de relatief goede lichtsterkte bij de opnames.Wie een leuke actioncamera zoekt die stofdicht, tot twee meter hoogte schokproef is en tot vijf meter onder water kan is met de JVC Adixxion GC-XA2 BE actioncamera niet slecht af. Er is geen apart onderwater- of skelethuis nodig tenzij u dieper als de gestelde vijf meter gaat duiken. De sensor is 1/3 inch groot en daardoor relatief lichtsterk. Het oplossend vermogen bedraagt 8 Mps.
Natuurlijk is er WiFi voor directe overdracht naar smartphone/tablet/pc/Mac. Speed REC weet raad met snel bewegende onderwerpen en de ultragroothoeklens wordt aangevuld met bewegingsstabilisator plus een gyrosensor.

Het systeem
JVC noemt de Adixxion GC-XA2 BE zelf quadproof zonder accessoire. Dat wil zeggen het beschermende viertal stofdicht, waterdicht, schokproef en vorstbestendig. Onder meer een goede metgezel voor op de wintersport. De draadloze WiFi verzorgt naast live Monitoring (het op afstand bekijken van de beelden op smartphone of tablet), streaming naar USTREAM, uploaden naar YouTube, Quad View, overzetten van foto’s en meer).
Er is al een 1,5 inch monitor met 115 pixels ingebouwd. Bij andere actioncamera’s dient u deze er meestal los bij te kopen. Het LCD-schermpje oogt wat donker doch is van een redelijke kwaliteit. Op de smartphone of tablet is het beeld echter een stuk beter.
De F 2.4 groothoek, circa 137 graden kleinbeeld, is best een goed objectief voor dit type actiecamera. Met een digitale zoom kunt u tot vijfmaal inzoomen. De concurrentie biedt vaak minder. U kunt bij video zowel op 1920 x 1080 pixels als 1280 x 720 pixels filmen. De 1/3 inch van achteren aangelichte beeldsensor is goed voor 8 Mps.Het systeem biedt tal van accessoires voor het klemmen, plakken of spannen van de Addixxion camera op allerlei oppervlaktes en objecten. Opname vindt plaats op SD/SDHC/SDXC geheugenkaarten. Het opladen gaat via de USB-poort. Snel een aparte lader met accu’s aanschaffen dus. Vooral als u met WiFi werkt, want dat vreet stroom. Het beeld bekijken op de tv verloopt via de mini-HDMI-connector. De body is 74 x 53 x 35mm groot en weegt 135 gram. De bediening is relatief eenvoudig en overzichtelijk. Het drukpunt van de knoppen vinden wij maar matig.Wat kan deze camera?
Met de JVC Adixxion camera kunt u relatief veel. Actiesporten vormen geen enkel probleem. De camera is voldoende stevig en kan zoals gezegd tegen water, stof, schokken en vrieskou. Naar keuze gaat het instellen van de witbalans en helderheid automatisch of met de hand. Voor foto’s is er een burstmode van 15 beelden per seconde.
Voor zowel video als foto is er een time-lapsfunctie die er fraai uitziet. Highspeed record voorziet bij 720p in 120fps/100fps 4x slow motion playback.
Het is mogelijk om tegelijkertijd foto en video te schieten. En tot de creatieve effecten behoren Sepia/Vivid/Black & White/Negative. Het geluid valt reuze mee voor een dergelijke kleine actiecamera.Conclusie
De JVC Adixxion GC-XA2 BE is een leuke actierakker die voor een aantrekkelijke prijs veel in zijn mars heeft. Er zijn duurdere concurrenten die meer presteren maar daar betaalt u dan ook een stuk meer voor.Prijs
JVC Adixxion GC-XA2 BE € 299,-


EDITORS' CHOICE