NIEUWSGeneva

Geneva debuteert dynamische soundbase met Total Volume Control

Redactie HiFi.nl | 29 januari 2015 | Geneva

We kennen Geneva vooral van op zichzelf staande speakers, bijvoorbeeld de unieke AeroSphere-serie, maar het merk heeft nu ook een eigen soundbase voor onder je televisie. Door de houten behuizing, diepe klankkast en premium klasse versterkers en speakers geeft hij volgens het merk een extra dimensie aan tv kijken, terwijl hij ook geschikt is om muziek af te spelen.

De Model Cinema TV Soundbase heeft onder meer Digital Signal Processing (DSP), Bluetooth 2.1 A2DP voor draadloos streamen, 2 analoge stereo (RCA tulp) aansluitingen en een digitale optische TOSLINK en coax ingang. De soundbase heeft ook een automatische volumeregeling in de vorm van Total Volume Control. Deze zorgt ervoor dat wanneer je overschakelt naar een ander kanaal (of tijdens een reclameblok op hetzelfde kanaal) het geluid nooit plotseling heel luid door de kamer te horen is.

De knoppen bovenop hebben een LED-display waarbij de helderheid verandert aan de hand van de hoeveelheid licht in de kamer. De Model Cinema tv soundbase maakt gebruik van Geneva’s “Embracing Sound HD” technologie die het geluid beter door de ruimte verspreidt. Hij is ook geschikt voor muziek: binnenin vinden we 4 geïntegreerde speakers gepositioneerd in 3 afzonderlijke tunnels een subwoofer, digitale klasse D versterkers (120 watt peak) en een digitale soundprocessor.

Het apparaat weegt 9 kilogram en de afmetingen bedragen 10x70x35cm. De sounbase is leverbaar voor een adviesprijs van 599 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE