NIEUWSGeneva

Geneva AeroSphere draadloos streamen

Redactie HiFi.nl | 25 oktober 2014 | Geneva

'Fraai!' Dat is onze eerste reactie bij het zien van foto's van de gloednieuwe Geneva AeroSphere, een opvallend visueel muzieksysteem dat bestaat uit ronde luidsprekers in twee afmetingen en de AeroSphere Base, een draadloze bron die muziek naar de AeroSpheres streamt.

Het opmerkelijke ontwerp, precies zoals we van Geneva gewend zijn, kenmerkt zich door diverse draadloze mogelijkheden. Iedere tablet of smartphone kan door middel van streaming met ondersteuning van AirPlay, DLNA en (aptX) Bluetooth als bron dienen, en de toe te voegen AeroSphere Base streamt daarnaast ook traditionele muziekbronnen zoals FM/DAB+ radio en CD. Bovendien beschikt de AeroSphere over een mini­ jack (3,5mm) ingang voor het bedraad aansluiten van externe muziekbronnen.

AeroSphere Large
De AeroSphere Large is een draadloos luidsprekersysteem. De koepelvormige behuizing moet voor een nauwkeurige geluidsweergave zorgen en geeft door de toppositie van de lage tonen luidspreker een consistent basgeluid, ongeacht waar de speaker zich in de kamer bevindt.

  • Afmetingen: 40,5 x 40,5 x 32cm (hxbxd)
  • Verkoop adviesprijs: € 829,­ exclusief optionele voet

AeroSphere Small
Een kleinere variant is de AeroSphere Small. Eveneens een rond gevormd muzieksysteem dat is ontworpen om geluid van hoge kwaliteit uit te breiden naar bijvoorbeeld, werkplek, slaapkamer en keuken.

De AeroSphere Small is ook als linker of rechter speaker te gebruiken in een stereo opstelling. Zie het screenshot van de AeroSphere App hieronder.


  • Afmetingen: 23,2 x 23,2 x 19cm (hxbxd)
  • Verkoop adviesprijs: € 429,­ exclusief optionele voet

AeroSphere Base
De AeroSphere Base maakt het mogelijk om muziek van FM of DAB/DAB+ radio en CD te streamen naar maximaal vier AeroSphere's in het systeem. De muziek wordt automatisch onderling gesynchroniseerd. Het geheel is eenvoudig te bedienen met een iOS­ of Android App. De Base is tevens uitgerust met een sensor waardoor deze de cd uitwerpt als hij met een hand wordt benaderd.

  • Afmetingen: 19 x 19x 9,2cm (hxbxd)
  • Verkoop adviesprijs: € 529,­

Meer informatie via Geneva of Audiac Living.

MERK

EDITORS' CHOICE