NIEUWSPioneer

Pioneer presenteert SBX-B30 Speaker Base voor home cinema en muziek streaming

Redactie HiFi.nl | 21 januari 2015 | Pioneer | Importeur: Vogel’s Consumer Benelux

Pioneer brengt binnenkort haar eerste Speaker Base op de markt. De SBX-B30 dient als vervanging van de ingebouwde luidsprekertjes die in de moderne flat screen televisies terug te vinden zijn. Hij functioneert als voetstuk en kan via een optische of analoge aansluiting door één kabel op een televisie aangesloten worden.

De SBX-B30 maakt gebruik van een houten behuizing voor betere controle van de luidsprekers en het tegengaan van ongewilde resonantie. Het audiosysteem wordt stevig ondersteund om doorbuigen te voorkomen wanneer er een televisie op de unit wordt geplaatst. Hij kan ongeveer 40 kilo dragen.

De behuizing bevat twee breedband frontluidsprekers voor een volledig bereik en twee down-firing subwoofers, die goed zijn voor een totaal uitgangsvermogen van 130 W. De luidsprekerbasis levert Dolby Digital en DTS Digital Surround decoding, alsmede drie geluidsmodi; Surround, Night en Dialogue.

Ook kan hij uiteraard muziek streamen van een smartphone of tablet door middel van ingebouwde Bluetooth. De muziekervaring wordt nog eens verreikt met de Wireless Streaming app van Pioneer, die onder meer Sound-EQ levert. De app kan gratis uit de App Store of van Google Play gehaald worden.

Je kunt als gebruiker de unit via de afstandsbediening zelfs leren te reageren op de commando's in de leermodus. De SBX-B30 luidsprekerbasis is vanaf februari 2015 beschikbaar voor een adviesprijs van 249 euro.


EDITORS' CHOICE