NIEUWSCabasse

ISE 2015: Cabasse aanwezig met project speakers


Redactie HiFi.nl | 19 januari 2015 | Cabasse

Cabasse is in februari weer te vinden op de ISE beurs in de RAI in Amsterdam. Naast hun eerder aangekondigde stream-familie zal het Franse merk daar ook verschillende luidsprekers uitstallen. De beurs vindt plaats op 10, 11 en 12 februari.

De Archipel-serie bestaat uit speakers voor in een wand of plafond. Ze hebben een montage diameter van 16 of 20 cm en een inbouw diepte van ongeveer 10 cm. Cabasse levert in beide afmetingen ook stereo units in één behuizing. De units worden geleverd met een ronde grill en vierkante grill die magnetisch te plaatsen is. Je bent ook vrij om de units te laten spuiten en/of schilderen in een gewenste kleur. De goedkoopste Archipel 13 ICP set is verkrijgbaar voor 219 euro.

ZEF 13 en ZEF 13TR zijn multifunctionele speakers voor binnen en buiten. ZEF 13 serie is leverbaar in de kleuren wit en zwart en wordt geleverd met een geintegreerde beugel om hem te monteren. De ZEF13TR is inclusief 100V trafo waarbij je met een schakelaar kunt kiezen uit 100V of 70V aansluiting. De ZEF 13 kost 399 euro per set en de ZEF 13TR is leverbaar voor 499 euro per set.

De Altura IW is een full range 3 weg AV luidspreker voor in-wall montage. Hij is als stereo speaker toepasbaar, maar kan ook gebruikt worden in een HT opstelling als center en L/R. De Altura IW heeft een maximale inbouw diepte van 90 mm en komt niet meer dan 10 mm uit de wand.

De Minorca IW is uitgerust met de co-axiale midrange-tweeter BC10 en een nieuwe duoCELL 17cm woofer. Het is de eerste 3-weg in-wall luidsprekers die volledig up-to-date is met Cabasse's SCS (Ruimtelijk Coherent Source)-technologie. De Menorca IW is voorzien van een ultra dunne grille en maakt gebruik van magnetische bevestiging. De adviesprijs bedraagt 719 euro per set.

De Santorin In-Wall is bedoeld voor inbouw in de muren, maar biedt verder dezelfde kwaliteit als de andere Santorini subwoofers van Cabasse. De behuizing is niet dieper dan 10 cm en kan zo volledig worden geïntegreerd in de muur. De Santorin IW wordt geleverd met een subwoofer versterker en alle accessoires de nodig zijn voor de montage. Het prijskaartje ligt op 1199 euro.

De nieuwe Antigua is uitgerust met een ultradunne grille met magnetische bevestiging, met daaronder de nieuwe 17T20 IW woofer en de DOM36 midrange tweeter uit de Cabasse MT speakers. Hij is na installatie aan te sturen door iedere Audio/AVversterker en geschikt voor zowel stereo en/of surround. De Antigua kost 419 euro per set.


EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  Primeur: Bowers & Wilkins 700 Signature
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  NAD M33: grensverleggend
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »