NIEUWSCabasse

ISE 2015: Cabasse aanwezig met streaming assortiment

Redactie HiFi.nl | 12 januari 2015 | Cabasse

Het Franse Cabasse is in februari wederom vertegenwoordigd op de RAI in Amsterdam waar tijdens de ISE beurs hun stream-familie te beluisteren is. De streaming producten maken inmiddels ook gebruik van de nieuwe Cabasse App die is uitgerust met Spotify Connect. De app is ontwikkeld door AWOX, de firma die sinds kort ook eigenaar is van Cabasse.

Maar laten we beginnen met de hardware. Zo is de Stream 1 present op de ISE; een compact drie-weg coaxiaal systeem dat muziek in 360 ° weer kan geven. Hij kan zowel horizontaal als verticaal gepositioneerd en/of gemonteerd worden. De stream 1 is voorzien van alle nieuwe streaming technologieën en je kunt hem direct koppelen met elke NFC-compatibele smartphone of tablet. Naast de eerdergenoemde app is hij ook te bedienen met de bijgeleverde IR remote. Hij komt in hoogglans zwart en wit en de adviesprijs ligt op 599 euro.

De Cabasse Stream Source is een unit die het mogelijk maakt om op je bestaande installatie ook digitaal opgeslagen audio bestanden te weergeven. Hij is op je vertrouwde audio installatie aan te sluiten dankzij de digitaal-naar-analoog converter, die ook toegang geeft tot internetradio's. Ook de Stream Soruce is te bedienen met de Cabasse App; je kunt zo diverse ruimtes van dezelfde muziek voorzien of iedere kamer een eigen sfeer geven.

Net zoals bij de Stream 1 kun je direct een Bluetooth-verbinding maken met NFC smartphones en tablets. Maar muziekbestanden kun je ook weergeven d.m.v. van de USB-ingang en draadloos d.m.v. de geïntegreerde DLNA-software. Sluit een USB-stick met muziekbestanden aan op het thuisnetwerk om ze direct af te spelen. De Stream Source is leverbaar in zwart hoogglans voor een adviesprijs van 349 euro.

En dan is er nog de Cabasse Stream 3; een actieve subwoofer met 2 satellietspeakers voor zowel op de grond als aan de muur. In de subwoofer zitten onder meer DLNA- en BT-technieken. Speel muziek van je netwerk (computers, multimedia harde schijven, NAS) af met draadloze DLNA of stream met Bluetooth vanaf je smartphone of tablet, waarbij de Stream 3 ook te bedienen is met de Cabasse app beschikbaar voor Android en iOS.

Gebaseerd op Eole 3-technologie, bestaat de Stream 3 uit 2 coaxiale satellietspeakers en een actieve subwoofer die is uitgerust met alle digitale technieken en een 21 cm (8.3in) woofer. Het apparaat is leverbaar in hoogglans zwart en wit en het prijskaartje bedraagt 999 euro.

Dan nog even over de app; deze stelt de gebruiker in staat om muziek te beluisteren via alle spelers die zijn aangesloten op het thuisnetwerk, en wordt aangevuld met diensten als Spotify, Deezer en talloze internetradio's. Vrijwel alle audio formaten tot 24 bit / 96 kHz (WAV, FLAC, AIFF, AAC, MP3, PCM) worden ondersteund.

MERK

EDITORS' CHOICE