NIEUWS

Sugr Cube: unieke kantel-luidspreker zonder knoppen

Redactie HiFi.nl | 18 januari 2015

Smartphones en tablets maken gebruik van touchscreens, dus waarom luidsprekers niet? Dat is de gedachte geweest van de bedenkers van de Sugr Cube; een speaker die zich laat bedienen door aanrakingen en kantelingen en waar je momenteel via kickstarter in kunt investeren.

Het bluetooth-speakertje heeft enkel een draaiknopje voor het volume. Door hem boven aan te raken druk je op play of op pauze. Een keer naar links of naar rechts kantelen en hij speelt het voorgaande of volgende nummer af. Ook kun je nummers op Facebook delen door de speaker een langere tijd aan te raken.

Met een bijbehorende iOS-app deel je verder muziek met vrienden de ook een Sugr Cube in hun bezit hebben. Via verschillende devices kunnen daarnaast diverse muziekdiensten als iTunes en SoundCloud gebruikt worden met het apparaat, later worden daar nog onder meer Spotify, Deezer en Google Play aan toegevoegd.

Je kunt de Sugr Cube bestellen door geld te doneren via de kickstarter-pagina. Het doel is om 40.000 dollar op te halen, waarvan de helft al bijna binnen is. Het geld wordt uiteraard pas afgeschreven wanneer het streefbedrag bereikt is.


EDITORS' CHOICE