NIEUWSAKG

CES 2015: Quincy Jones en dochter ontwerpen unieke hoofdtelefoon voor AKG

Redactie HiFi.nl | 08 januari 2015 | AKG

Eerder schakelde AKG al de hulp in van de legendarische muziekproducer Quincy Jones voor het maken van een serie hoofdtelefoons en ook voor het design van de N90Q was hij weer van de partij, dit keer samen met dochter Kidada. Maar naast het ontwerp pronkt de nieuwe hoofdtelefoon die op de CES werd geïntroduceerd vooral met AKG's TruNote-technologie.

Want TruNote zorgt ervoor dat het geluid uit de koptelefoon precies wordt afgestemd met de oren van de gebruiker: via microfoontjes in de schelpen achterhaalt het apparaat de omvang en diepte van je oren waarna ingebouwde software de klanken aanpast aan de hand van jouw eigen anatomie.

Naast Quincy Jones, die erg trots is dat zijn samenwerking met AKG een vervolg heeft gekregen, was dochter zijn Kidada, zelf een gerenommeerd designer voor Disney, onder meer verantwoordelijk voor de materiaalkeuze en de algemene esthetiek.

De N90Q verschijnt komende zomer, maar de prijs laat nog even op zich wachten. Later in het jaar moeten nog meer hoofdtelefoons volgen die gebruik maken van de TruNote-technologie.


EDITORS' CHOICE