CES 2015: Ultimate Ears bouwt feestje met tien draadloze speakers

Redactie HiFi.nl | 07 januari 2015 | Ultimate Ears

Onlangs breidde Ultimate Ears hun Boom-lijn van draadloze speakers uit met de Megaboom. De speakers beschikten al over een double-up functie om er twee met elkaar te verbinden, maar op de CES gaat men nog een stapje verder. Via multi-bluetooth worden daar maar liefst tien speakers samengebracht.


En volgens Ultimate Ears hebben ze op die manier een wereldprimeur te pakken. De nieuwe feature werd ontwikkeld in samenwerking met CSR en is voor het eerst in demo-opstelling te zien op de CES. In de zomer van dit jaar wordt de feature beschikbaar gesteld als gratis software-update.

De Boom-speakers worden door Ultimate Ears bestempeld als "social speakers" die grote groepen mensen (lees: feesten in de buitenlucht) van geluid moeten voorzien. Helaas zijn er (nog) geen beelden van de demonstratie op de CES, maar wel kun je kijken naar een videofilmpje over de Megaboom zelf en de 360 graden functionaliteit.

 

Die nieuwe Megaboom is overigens vanaf deze maand beschikbaar in Nederland. Het draagbare speakertje weegt minder dan 900 gram, beschikt over een oplaadbare accu die 20 uur mee gaat en heeft een Bluetooth-bereik van 30 meter. De adviesprijs ligt op 299,99 euro.


EDITORS' CHOICE