Monitor Audio presenteert WiFi-luidspreker Airstream S200

Redactie HiFi.nl | 01 januari 2015 | Monitor Audio

Monitor Audio komt met een nieuw product in hun Airstream-serie. Na de Airstream A100 (eerder door ons gerecenseerd) is er nu de Airstream S200. De draadloze luidspreker heeft flink wat streaming-mogelijkheden en kan overal (ook buiten) gebruikt worden. Door middel van de multi-zone kan elke speaker elke kamer in huis voorzien van andere muziek.

De Airstream S200 heeft twee 75 mm C-CAM midden/laageenheden, een 25 mm C-CAM gouden hoogeenheid daar tussenin, plus een passieve ABR-laagluidspreker aan de achterzijde. Ceramic Coated Aluminium Magnesium (C-Cam) is een licht maar stijf materiaal dat ooit werd ontwikkeld voor turbinebladen van straalmotoren. ABR staat voor Auxiliary Bass Radiator; een passieve ovale speciaal afgestemde conus waarmee de laagweergave van een kleine behuizing verbeterd kan worden.

Elke C-CAM luidsprekereenheid heeft bovendien een eigen digitale versterker (65 W totaal). Het signaal van elke luidsprekereenheid blijft digitaal tot de 24-bit DA-omzetter die een maximaal zuiver analoog signaal aan de luidsprekereenheden aanbiedt. De midden/laageenheden staan onder een hoek met elkaar om het luistergebied te verbreden. En dat zou een ruimtelijke een gedetailleerde weergave met een opvallend stevige laag op moeten leveren, zeker voor een apparaat met zo'n behuizing.

De S200 kan op veel manieren streamen. Met wifi-router kunnen streaming media weergegeven worden via Apple Airplay, DNLA en netwerk. Airplay zorgt ervoor dat je muziek van een iOS-apparaat of (apparaten met) iTunes direct kunt weergeven. Via de normale wifi-functie kan dit ook met andere apparaten. Zonder wifi-router kun je met Airstream Direct audio streamen vanaf elk iOS-apparaat. Via de Airstream-functie kun je ook bepalen welk media-apparaat via welke S200 wordt weergegeven.

Via de USB-ingang kunnen apparaten (iOS) worden aangesloten en opgeladen. Tenslotte kunt je via de 3,5 mm stereo-ingang nog overige apparatuur (b.v. een TV-beeldscherm) aansluiten. Dankzij de compacte behuizing (274x120x137 mm) moet je de S200 ook kwijt kunnen op plekken waar weinig ruimte is. De S200 is leverbaar in grijs met een zwarte grille en in wit met een grijze grille. De prijs ligt op 300 euro per stuk.


EDITORS' CHOICE