Streaming4Home Aria Mini Musicserver

Redactie HiFi.nl | 16 december 2014

De Aria musicserver werd vorig jaar geïntroduceerd, en is een compromisloos high end-systeem. Zeker voor muziekliefhebbers met grote collecties van albums, voor wie een krachtige en makkelijk te gebruiken muziekbibliotheek cruciaal is. En voor hen is er nu ook de Mini!

Gebruikers kunnen sorteren en hun muziekcollectie op verschillende manieren bekijken, zoals – om zomaar een voorbeeld te noemen – albums uit de romantische (periode) voor piano (Instrument), gespeeld door Maurizio Pollini (Solist). De Aria Mini Musicserver is ontworpen voor prijsbewuste gebruikers die muziek zien als een onderdeel van hun levensstijl. De Aria Mini ontwerpen passen dan ook heel erg goed bij een modern interieur.

Ondanks zijn kleine formaat, is de Aria Mini voorzien van een ventilatorloos ontwerp met ultra-laag energieverbruik. De Aria Mini kan dus altijd aan blijven en is direct klaar om uw favoriete muziek af te spelen. Praktisch, maar ook zeer handig: de Aria Mini is als iPad Dock te gebruiken. Je kunt je iPad opladen via de ingebouwde USB-poort.

De Aria Mini is verkrijgbaar in drie configuraties: Schijfloos, 2TB HDD en 1TB SSD. In extra capaciteit kan worden voorzien door middel van het aansluiten van een externe harde schijf of een NAS.

Een elegante, externe optionele DVD-R-drive maakt volautomatische rippen mogelijk. Rippen klaar? Dan stop je deze drive gewoon lekker in een lade en heb je een zeer fraaie muziekspeler op je meubel staan. Het rippen gaat snel, is bitperfect en heeft de beste Metadata herkenning van alles wat er op dit moment verkrijgbaar is dankzij de volledig automatische toegang van 3 Premium databases Rovi, GD3 en SonataDB, en de twee open access databases FreeDB en Musicbrainz.

Streaming4Home verzorgt de distributie van de Aria musicservers in de Benelux. Prijzen:

  • Aria Mini (Diskless) - € 2.400,- (Geen ripmogelijkheid)
  • Aria Mini 2TB HDD - € 2.700,- (incl. Externe DVD-R en Rip software)
  • Aria Mini 1TB SSD - € 3.100,- (incl. Externe DVD-R en Rip software)

EDITORS' CHOICE