NIEUWSPioneer

Pioneer presenteert Dolby Atmos luidsprekers

Redactie HiFi.nl | 10 december 2014 | Pioneer | Importeur: Vogel’s Consumer Benelux

Pioneer brengt begin 2015 een Dolby Atmos luidsprekersysteem op de markt. De set werd ontwikkeld door de hoofdingenieur van Pioneer, Andrew Jones, en bestaat uit de bookshelf, center, en floor-speakers plus een subwoofer.


De bookshelf, center en floor-speakers maken gebruik van een 3-weg concept met 13cm aluminium woofers, 10cm aluminium middenrange en 25mm softdome tweeters.

De bookshelf en floor speakers beschikken over een extra 10cm CST-luidspreker, die geĂŻntegreerd is in de bovenkant van de behuizing. Daardoor ontstaat geluidsinformatie op hoogte, zonder aparte plafondspeakers.

“Met Dolby Atmos houdt de audiotechnologie eindelijk gelijke tred met de huidige visuele vooruitgang van 3D of zelfs 4K", vertelt Ronald De Wilde, PR-manager van Pioneer Benelux.

“Onze Dolby Atmos luidsprekers stellen gebruikers in staat tot een complete Dolby Atmos ervaring op hetzelfde oppervlak als een traditioneel 5.1 kanaalsysteem, eenvoudig door vier extra luidsprekerdraden toe te voegen die een geluid van boven mogelijk maken.”

S-BS73A-LR Bookshelfspeakers
De bookshelfspeakers zijn als voorste of achterste luidsprekers. In tegenstelling tot andere, conventionele bookshelfspeakers. Ze zijn door Andrew Jones ontwikkelt als driewegs design.

In een hellend toppaneel is een naar boven gerichte CST specifiek geoptimaliseerd voor het reproduceren van Dolby Atmos audioinformatie.

S-FS73A Floorspeakers
De floorspeakers zijn ontwikkeld om een stevig geluid te leveren op een klein oppervlak. Ze maken gebruik van drie 13cm basdrivers in combinatie met de CST.

Zoals bij het bookshelf model, bevat het hellende toppaneel een naar boven toe gerichte CST die geoptimaliseerd is voor het reproduceren van Dolby Atmos audioinformatie.

S-C73A centerspeaker
De centerspeaker bevat dezelfde CST en basdriver als de bookshelfspeakers. Een aan de voorkant gemonteerde 13cm passieve radiator vervangt de achterventilatie, die gebruikt wordt op de bookshelf en floor modellen.

Hierdoor kan het middenkanaal dicht bij een wand worden geplaatst of in een kast of entertainmentcentrum worden ondergebracht.

Beschikbaarheid
Het Pioneer Dolby Atmos speakersystem is beschikbaar vanaf januari 2015. De bookshelf speakers S-BS73A-LR kosten 799 euro per paar, de center speaker S-C73A heeft een prijs van 449 euro en de vloerstaande speaker S-FR73A kost 799 euro per stuk.

Ga voor meer informatie en de systeemeisen voor de speakers naar www.pioneer.nl of www.pioneer.be. Bekijk ook onze eigen Pioneer-pagina en onze luidspreker-special.


EDITORS' CHOICE