NIEUWSMeridian

Meridian lanceert gloednieuwe audio codec MQA

Redactie HiFi.nl | 07 december 2014 | Meridian

Afgelopen week liet Meridian tijdens een show in Londen de wereld kennis maken met een compleet nieuwe audio codec. De MQA (wat staat voor Master Quality Authenticated) zal volgens het merk de manier waarop we van muziek genieten volledig veranderen.

De show werd gegeven in de gigantische wolkenkrabber The Shard waar Meridian-oprichter en MQA-bedenker Bob Stuart de codec introduceerde. De show werd bijgewoond door artiesten en audio kenners van over de hele wereld.

Meridian vindt dat audio bestanden de laatste jaren teveel aan kwaliteit hebben ingeboet. Essentiële onderdelen van audio zouden volgens Meridian uit het raam gegooid worden om maar zoveel mogelijk songs in een opslagruimte te kunnen proppen.

De MQA codec zou ervoor moeten zorgen dat de toekomstige muziekbeleving weer doet denken aan live-optredens. Maar dan nog steeds met bestanden die klein genoeg zijn om te kunnen streamen of downloaden.

"Muziekliefhebbers worden niet langer tekort gedaan en kunnen met MQA muziek beluisteren precies zoals de artiest het bedoeld heeft", verzekerde Stuart. "MQA zorgt voor een heldere en accurate weergave, of het nu thuis is, in de auto of onderweg."

"Dit gaat echt om de toekomst van opgenomen muziek", vervolgde hij. "MQA krijgt nu al volop steun van iedereen in de muziekindustrie, van artiesten en engineers tot en met platenlabels."

De MQA codec van Meridian, met de veelzeggende slogan "Sounds. Too good. But True." moet begin 2015 gaan verschijnen. Lees ook meer over Meridian en over importeur Viertron


EDITORS' CHOICE