Cocktail Audio vult X30 aan met X40 en X12

Redactie HiFi.nl | 04 december 2014 | Cocktail Audio

Cocktail Audio komt met twee nieuwe varianten op hun overigens nog steeds in het assortiment aanwezige X30. De ene variant (X40) is het nieuwe topmodel, de andere variant X12) is een wat goedkoper instapmodel. Alle modellen doen dienst als muziekserver, netwerkstreamer, CD-ripper en CD-speler.

De X40 heeft naast een muziekserver (tot 4 TB harddisk), netwerkstreamer, CD-ripper/speler ook een FM tuner en een Phono MM ingang. Hij kan gebruikt worden als voorversterker of als multifunctionele bron in een bestaand audiosysteem.

Binnenin zit een 32Bit/384kHz SABRE32 Reference ES9018K2M DAC-chip met de gepatenteerde Hyperstream DAC, in combinatie met een USB Audio Klasse 2.0 digitale signaalprocessor en de XMOS 32bit/500MIPS. Daarmee is hij in staat om alle soorten High Resolution muziekbestanden weer te geven, inclusief DSD (Direct Stream Digital) en DXD (Digital eXtreme Definition).

De voeding is voorzien van een ringkerntransformator die mechanisch gebrom, magnetische strooivelden en elektronische standby-ruis elimineert. De X40 beschikt over drie digitale uitgangen: AES/EBU (gebalanceerd, XLR), S/PDIF (coaxiaal, RCA) en TOSLink (optisch). Als analoge ingangen kun je kiezen uit RCA line en Phono MM en voor digitale bronnen uit een optische en coaxiale, alsmede 3 USB ingangen.

De X12 is een muziekserver/ netwerkstreamer/ CD-ripper-speler en versterker in een compacte behuizing. Hij beschikt over een versterker, een CD-speler en een analoge ingang, maar is vooral bedoeld als muziekserver (indien uitgerust met ingebouwde harddisk, tot 4TB), netwerkspeler (vanaf een NAS in uw netwerk), CD-ripper/speler en Internetradio.

De X12 kan als zelfstandig audiosysteem worden gebruikt met twee luidsprekers, maar kan ook als "universele" bron worden aangesloten op je bestaande hifi-systeem, bijvoorbeeld wanneer je het vermogen van de X12 (2 x 30W aan 8 Ohm) niet voldoende vindt.

Via de analoge RCA line-ingang kun je o.a. een cassettedeck of draaitafel met (losse of ingebouwde) phonovoorversterker aansluiten om je "oude" muziekvoorraad af te spelen of om muziek te digitaliseren en op te slaan op de harddisk. Je kunt via de 3 USB-ingangen (1 op het front en 2 op de achterzijde) extra USB-sticks aansluiten.

De X40 is verkrijgbaar in zilver en zwart en wordt geleverd voor een adviesprijs van 1499 euro. De X12 is leverbaar voor een adviesprijs van 499 euro. Lees ook meer informatie over Servi-Q, de importeur van Cocktail Audio.


EDITORS' CHOICE