NIEUWS

Gorki-frontman Luc De Vos overleden

Redactie HiFi.nl | 01 december 2014

Het afgelopen weekend bereikte ons het treurige bericht dat Luc De Vos, één van de grootste muziekhelden van Vlaanderen, plotseling is overleden. De voorman van de toonaangevende Vlaamse rockband Gorki is 52 jaar oud geworden. Hij overleed ten gevolge van een orgaanfalen.

Drie jaar geleden kwam De Vos nog voorbij in onze "de muziekbeleving van..."-serie. Toen ging de zanger met ons in gesprek over zijn jeugd, zijn begintijd en alle muzikale invloeden, zowel Engels als Nederlands, die hem door de jaren heen vormden als muzikant. Hier kun je het complete artikel nog eens teruglezen.

      

De in 1989 opgerichte band Gorki was vooral zeer populair bij onze zuiderburen. Het collectief leverde in totaal elf albums af. Het Belgische muziekprogramma Alleen Elvis Blijft Bestaan dankte haar naam aan de tekst "sterren komen, sterren gaan, alleen Elvis blijft bestaan” uit het nummer Mia van Gorki.

Verder was De Vos ook actief als columnist en boekenschrijver. Zijn familie heeft aangegeven een grote publiekelijke begrafenis te willen houden. Vanaf morgen is er in het stadhuis van zijn woonplaats Gent een rouwregister beschikbaar waar mensen steunbetuigingen in kwijt kunnen. Iets dat je overigens ook digitaal kunt doen op de website van Gorki.


EDITORS' CHOICE