NIEUWSJamo

Jamo presenteert vier nieuwe subwoofers

Redactie HiFi.nl | 17 november 2014 | Jamo

Jamo introduceert nieuwe subwoofers die, overigens niet exclusief, als toegevoegde waarde moeten dienen voor onder meer de net aangevulde lijn van speakers uit de Concert-serie. Het Deense merk stelt ons voor aan de volgende vier modellen: de J 10 SUB, de J 12 SUB, de J 110 SUB en de J 112 SUB.

De toestellen moeten de luisteraar een home cinema gevoel geven en combineren hoogglans polymeer fineer met een vinyl afwerking. Elke subwoofer is voorzien van een digitale amplifier voor een heldere en precieze weergave van geluid. Line level en LFE RCA input zorgen voor samenwerking tussen oude en nieuwe receivers. Daarnaast zorgen de low-pass crossover en fase controle voor de weergave van de lage tonen via zowel de subwoofer als de Jamo-speakers.

De J 10 SUB en de J 12 SUB (te zien op de foto's hierboven) zijn voorzien van front firing aluminized polyfiber woofers voor optimale weergave van de lage frequentie met minimale verstoring. De MDF behuizing is voorzien van vinyl met houtnerf en past daarmee ook bij de nieuwe Jamo Studio-serie. De J 10 SUB heeft een adviesprijs van 299,95 euro en de J 12 SUB heeft een adviesprijs van 399,95 euro.

De J 110 SUB (foto boven) en de J 112 SUB (foto onder) zijn zogenaamde Injected Molded Graphite woofers. Ze maken gebruik van Hard Conical Cone technology voor optimaal geluid geluid met weinig verstoring. Beide subwoofers zijn voorzien van een MDF behuizing met een hoogglans afwerking. De 110 en 112-modellen zijn iets duurder: de J 110 heeft een adviesprijs van 549,95 euro en de J 112 heeft een adviesprijs van 649,95 euro.

Neem ook een kijkje op onze Jamo-pagina en op onze pagina met informatie over importeur Havoned. Lees ook onze recensie van een andere luidspreker-serie van Jamo: de 360-serie.

MERK

EDITORS' CHOICE