NIEUWSDynaudio

Dynaudio verkoopt meerderheidsaandeel aan GoerTek

Redactie HiFi.nl | 30 oktober 2014 | Dynaudio

Het Chinese GoerTek heeft een meerderheidsaandeel in het merk Dynaudio genomen, zo laten beide merken vandaag weten. Het vooraanstaande hi-tech bedrijf in consumentenelektronica neemt daarmee een meerderheidsbelang in het Deense luidsprekermerk. Oprichter Wilfried Ehrenholz zal aanblijven als minderheidsaandeelhouder.

Opnieuw een grote investeerder die op het toneel van de hifi verschijnt. GoerTek, gevestigd in Weifang, China, is een grote fabrikant van akoestische producten voor telefoons en tablets en heeft zo'n 37.000 man personeel in dienst. Het bod op Dynaudio is de eerste stap in de markt voor high end hifi. Met de verkoop hoopt Dynaudio een grote stap te maken in verdere ontwikkelingen en daarbij behorende kansen.

Dynaudio-eigenaar en oprichter Wilfried Ehrenholz blijft aan als minderheidsaandeelhouder, en zal zich vooral gaan richten op nieuwe producten en strategieën. "GoerTek is de ideale partner om Dynaudio naar een volgende stap te begeleiden", aldus Ehrenholz. "Door de combinatie van de know-how van de twee merken zullen we onze klanten ook in de toekomst op de juiste manier kunnen bedienen." Wat we op korte termijn in ieder geval kunnen verwachten, is de nieuwe Focus XD-serie – waarover later meer.

GoerTek is opgericht in 2001 en maakt sinds 2008 deel uit van de Chinese aandelenmarkt.

MERK

EDITORS' CHOICE