ARTIKEL

Terugblik Hifi Music Show Thialf

Redactie HiFi.nl | 17 oktober 2014

Op zaterdag 11 oktober ging de eerste editie van een nieuwe Noord-Nederlandse hifi-show van start, in de Heerenveense schaatstempel Thialf. We blikken kort terug vanuit de organisatie. 

Verdeeld over vier zalen stonden veertien uiteenlopende sets te spelen van diverse importeurs. Centraal gelegen tussen deze vier zalen was een ruime hal waarin ook een aantal bedrijven was vertegenwoordigd.

In de woorden van de organisatie: "Het doel van de show was tweeledig. In de eerste plaats: het geven van een podium voor diverse importeurs tegen een betaalbaar tarief om hun producten te demonstreren, en ten tweede – maar niet de onbelangrijkste: als de bezoekers weer naar huis gaan, moet men de wens uit kunnen spreken om dit vaker te doen. Het moest een muziekfeestje worden voor iedereen."

Op zowel zaterdag als zondag was het een gezellige drukte. Veel mensen die elkaar kennen door de wederzijdse liefde voor audioapparatuur en muziek. Er werd dan ook heel wat afgekletst in de wandelgangen. In de sfeervolle Championsbar waren Indiana Line en HiFinesse aanwezig. HiFinesse showde daar topapparatuur van GamuT met ook hun eigen GamuT RS5 speakers.

Indiana Line op zijn beurt had twee setups gemaakt. Een voor de surroundlie6hebbers en een stereoset.

In de Essentzaal waren drie partijen aanwezig: D&D Audio met Devialet, Simply Audio/ Hear EveryThing met merken als Russel K speakers, Guru speakers en apparatuur van onder meer C.E.C. Hansted Audio bracht samen met Arran Audio muziek tot leven met Jadis buizenversterkers en Arran speakers.


In de Elfstedenlounge waren vier partijen , Daudio met Dipool speakers, DuneBlue met top streaming apparatuur van Aurelia en hun Audel speakers, Monitor Audio met onder meer de nieuwe Roksan K3 apparatuur, Wire World bekabeling en HiHat Audio met LUA en Symphonic Line. De laatste grote zaal (de Tapperij)werd gevuld door SoundEmotions met MBL apparatuur en speakers, Dynaudio met hun beruchte Xeo lijn, Hepta speakers en Musical Reality met Modwright versterkers en Endeavour speakers. In de centrale hal tot slot was uiteraard Nutters Audio aanwezig met verkoop van de nodige LP’s en CD’s, Audiomaat met kabels en de bekende M producten. Ook Knooppunt Audio stond hier met informatie over de Crossroads One streamer (die tevens in twee spelende sets dienst deed), Densen Audio en Amphion. HiFiSupply was samen met Eltim Audio en PureSound verantwoordelijk voor het aanbod van audioaccessoires

"En zo werd het een muziek-en hifi-feestje in Thialf. Gezellig, gemoedelijk, genietend, dat was duidelijk de sfeer van dit tweedaags evenement. En met ruim 500 bezoekers mag deze show als geslaagd worden beschouwd – wordt vervolgd!"


EDITORS' CHOICE