NIEUWSBose

Bose CineMate 15 en Solo 15 voor tv en home cinema


Redactie HiFi.nl | 20 september 2014 | Bose

Bose introduceert twee nieuwe producten voor de film- en televisiefanaat: het CineMate 15 home cinema speaker system en het Bose Solo 15 TV sound system, respectievelijk een complete speakerset voor je thuisbios en een soundbase voor onder je televisie.

De CineMate 15 is het eenvoudigste home-cinema systeem in het assortiment van Bose. De set combineert een compacte soundbar met een Acoustimass-module. De CineMate 15-soundbar is 30,5 cm breed, 7 cm diep en 8,5 cm hoog en is onopvallend voor de televisie te plaatsen, zoals te zien in bovenstaande afbeelding. De soundbar beschikt over vier door Bose ontwikkelde drivers in een nieuwe configuratie, weggewerkt achter een elegante metalen grill.

De Acoustimass-module beschikt over een regelknop waarmee het basniveau naar wens kan worden aangepast. Samen moeten de componenten full-range audioprestaties leveren: natuurlijk en vol detail. Je bedient het systeem met een universele afstandsbediening, die ook geschikt is voor andere veelgebruikte apparaten.

Het Solo 15 system is naar eigen zeggen de beste luidspreker die Bose in het assortiment heeft. Het CineMate 15 system en het Bose Solo 15 systeem maken gebruik van de door Bose ontwikkelde TrueSpace-technologie voor meeslepend, kamerbreed geluid. Beide systemen produceren de nuances die je meestal ontgaan via tv-luidsprekers of conventionele soundbarsystemen. De Solo 15 past onder de meeste televisies met een schermgrootte tot 127 cm. Het systeem is 62,8 cm breed, 35,6 cm diep en 7,6 cm hoog.

Door de vijf drivers met "uitstekende middenkanaalprestaties" zijn dialogen beter verstaanbaar. Digitale signaalverwerking zorgt ervoor dat het geluid op elk luisterniveau wordt geoptimaliseerd. Er is slechts één aansluiting nodig tussen de luidspreker en de tv. Net als bij het CineMate 15 system is er een regelknop in het systeem verwerkt en wordt er een universele afstandsbediening bij geleverd waarmee je het systeem en alle aangesloten apparaten bedient.

Prijs en beschikbaarheid
Beide systemen zijn vanaf 15 september 2014 bij Bose Stores, dealers en online via Bose.nl te koop. Het CineMate 15 system kost € 649 euro, de Solo 15 soundbase verwisselt voor € 449 euro van eigenaar. 

EDITORS' CHOICE