NIEUWSFocal

Focal Dimension Demodagen


Redactie HiFi.nl | 04 november 2014 | Focal
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 19 september 2014

Smart Audio zal de komende tijd door het land touren met de Focal Dimension Soundbar en Subwoofer. Wil je zelf ervaren hoe je het beste geluid uit je televisie kunt halen? Je bent van harte welkom op een van de vele locaties.

Met de komst van platte TV’s is iedereen er inmiddels achter gekomen dat het geluid niet altijd fraai te noemen is. De oplossing is het bijplaatsen van versterking en luidsprekers die het TV geluid gaan weergeven. Traditioneel betekent dat veel extra kabels en een aparte bediening. Nu zijn er de afgelopen jaren best veel oplossingen aangedragen die het geluid zeker iets verbeteren. Op de volledige ‘echte’ surround-sets na zijn die oplossingen toch vaak een pleister op de wond. Natuurlijk het is iets beter dan het geluid van de TV zelf, maar er is nog geen sprake van compleet en vooral duidelijk geluid. Plastic geluid is de meest gebruikte term voor die karige upgrade.

Soundbars kenmerken zich echter door een voller en vooral dynamischer geluid. Focal heeft er drie jaar hard aan gewerkt om met hun Dimension soundbar het dikke en duidelijke geluid van een surround set in een soundbar te stoppen. Benieuwd hoe dat klikt? Kom zelf luisteren tijdens een van de demodagen.

Agenda Dimension Demo’s:
zaterdag 20 september: Beste Keus te Best
woensdag 24 september: Tune Inn te Alkmaar
zaterdag 4 oktober: AllVision Digital Home Center te Woerden
zondag 5 oktober: AllVision Digital Home Center te Woerden  
zaterdag 11 oktober: Marlo Audio Video te Zundert          
zaterdag 18 oktober: iEar’ te Tilburg          
vrijdag 24 oktober: iEar’ te Tilburg
zaterdag 8 november: Crystal audio te Haarlem         
zondag 9 november: Crystal audio te Haarlem  
zaterdag 1 november: Sowell Hifi Studio te Gorinchem     
zaterdag 29 november: Audio Zaal te Utrecht           
zondag 30 november: Audio Zaal te Utrecht 

De Focal Dimension Soundbar is een volledige surround weergever met 75 Watt per kanaal. Het is mogelijk de soundbar uit te breiden met de bijbehorende subwoofer. Voor deze subwoofer heeft de soundbar een extra 75 Watt versterker aan boord. Het is dus niet nodig om extra versterking in te kopen. Niet voor niets is de Dimension beloond met een Esia Award. Ook de befaamde 5 sterren zijn door What*Hifi? uitereikt.

Met de extra digitale en analoge aansluitingen is het mogelijk om ook andere bronnen aan te sluiten die niet via de TV gaan. Denk aan iPods, Cd-spelers, Streamers en meer.  Kijk hier voor meer info over de demodagen. 

MERK

EDITORS' CHOICE