NIEUWSOpera Audio

Opera luidsprekers introduceert Callas en Grand Callas

Redactie HiFi.nl | 18 september 2014 | Opera Audio

Eigenlijk horen we in Nederland niet zoveel over luidsprekers van het Italiaanse merk Opera. Een beetje vreemd, vindt importeur Analogue Audio, want Opera maakt al meer dan 25 jaar prachtige, goed klinkende luidsprekers die met plezier gebruikt worden door een grote schare muziekliefhebbers – ook in Nederland. Gelukkig zijn er nu twee imponerende introducties: de Callas en de Grand Callas.

Opera is gewend om niet steeds nieuwe namen voor nieuwe modellen te verzinnen, maar de oude naam te gebruiken voor een compleet nieuw ontworpen speaker. Dit geldt nu ook voor de nieuwe Callas en Grand Callas. Deze modellen bestonden al langer en hebben nu veel meer dan een face lift gekregen.

De Opera Callas monitor

Het zijn geheel nieuw ontworpen weergevers geworden. De importeur vermeldt dat er vele nieuwe ontwikkelingen voor de nieuwe Callas en Grand Callas zijn gebruikt. En als we de importeur mogen geloven, heeft dit zelfs geleid tot luidsprekers die een voor de prijsklasse ruime, meer dan verwachte vooruitgang in geluidskwaliteit hebben bereikt. 

De Callas, die een monitor is, kost € 3750 per paar en voor € 8990 per paar word je eigenaar van een nieuwe set Grand Callas. De onder dit nieuwsbericht vermelde website bevat verschillende pagina’s die gewijd worden aan alle technische vernuftigheden die hebben geleid tot de gemelde vooruitgang in geluidskwaliteit en muziekbeleving. In dit nieuwsbericht is te weinig ruimte om het allemaal op te sommen.

En de fraaie Grand Callas

Het uiterlijk van de nieuwe Callas en van de nieuwe Grand Callas maakt zeker nieuwsgierig naar hun prestaties. Voorkant en achterkant zijn afgewerkt met leer. De zijkanten zijn van gebogen en in hoogglans afgewerkt gefineerd mdf. De schuine bovenkant is bedekt met een dikke zwarte glasplaat, die voorkomt dat er aan de bovenzijde door afstoffen kleine krasjes in kwetsbare zwarte lak dreigen te komen. De keuze van het hout is tussen walnoten en mahonie. In dit bericht is de Callas afgebeeld in walnoot en de Grand Callas in mahonie. De Grand Callas is een forse luidspreker met een hoogte van 130 cm en een diepte van 55 cm. Volgens de importeur is plaatsing tot redelijk dicht bij de achterwand mogelijk, omdat de luidheid van de bas regelbaar is.

Geïnteresseerd in een set nieuwe luidsprekers of wil je  gewoon eens kennis maken met de beloofde verbeteringen in natuurgetrouwheid van muziekweergave, dan kun je uiteraard een afspraak maken voor een luistersessie. Omdat de nieuwe speaker er pas is, kan dit voorlopig nog alleen bij Audio 21 (in de buurt van Zwolle) en bij de importeur die midden in Nederland, namelijk in Nieuwegein, zijn showrooms heeft.

Importeur: Analogue Audio Products, 030-6044342, www.analogueaudio.nl


EDITORS' CHOICE