ARTIKELMarantz

Marantz op North Sea Jazz

Redactie HiFi.nl | 19 juli 2011 | Marantz

Het North Sea Jazz Festival, voor de liefhebbers van jazz één van de belangrijkste muziekevenementen ter wereld, vond op 8, 9 en 10 juli jl. weer plaats in Ahoy, Rotterdam. Marantz was er dit jaar ook bij. 

Aangezien er maar weinig high-end audiomerken zoveel impact op deze bedrijfstak hebben, is het eigenlijk niet vreemd dat er op een festival als North Sea Jazz ook ruimte is voor een stand als die van Marantz. De wortels van het merk zijn tenslotte te herleiden tot de begindagen van de muziekindustrie, waarin zeker ook voor jazz een rol is weggelegd. HiFi.nl vroeg Paul Haex, product manager voor het merk in de Benelux, hoe de aanwezigheid op het festival bevallen is.

“Het North Sea Jazz festival was voor ons een groot succes,” laat hij weten. “We hebben op deze manier ons merk goed onder de aandacht kunnen brengen bij een grote groep muziekminnend publiek in een voor ons nieuwe setting, aangezien Marantz voornamelijk naar de consument toe gepromoot wordt op HiFi beurzen, advertenties in bladen en via internet. In deze open en heel relaxte setting zijn we rechtstreeks in contact kunnen komen met eindconsumenten, die niet per se naar dergelijke consumentenbeurzen gaan om zich in HiFi/Video apparatuur te verdiepen, maar zeer zeker wel open staan voor goede muziekweergave en prachtige apparatuur.”

Marcus Miller en Gregoire Maret op North Sea Jazz

Op de stand zelf stond een viertal op dit moment ‘iconische’ Marantz producten tentoon gesteld als echte eyecatchers. Een ervan, de M-CR603 (zie onderstaande foto), stond opgesteld in combinatie met de inmiddels veelgeprezen Boston Acoustics A25 boekenplank luidspreker, waar onlangs op HiFi.nl een recensie over verscheen.

Marant M-CR603

"Het bezoekend publiek reageerde ook enthousiast op onze aanwezigheid," vult Paul aan. "We zijn alle drie de dagen continue in gesprek met geweest met personen die geïnteresseerd waren in Marantz of Marantz apparatuur; waarbij ook de Marantz TT-15 platenspeler populair bleek. Zeker voor herhaling vatbaar dus!"

 

Deze platenspeler, op bovenstaande foto afgebeeld en voluit Marantz TT-15S1 geheten, is overigens ook al eens voorbij gekomen in een recensie op HiFi.nl, die je hier in zijn volledigheid nog eens kunt lezen.

 

MERK

EDITORS' CHOICE