Bowers & Wilkins komt met nieuwe hoofdtelefoons

Redactie HiFi.nl | 08 september 2014 | Bowers & Wilkins

Bowers & Wilkins kondigt de nieuwe C5 Series 2 en P5 Series 2 aan. De P5 Series 2 hoofdtelefoon beschikt over dezelfde driver technologie als de bekroonde P7. De nieuwe in-ears van de C5 Series 2 zijn volgens het merk lichter en comfortabeler dan ooit.

P5 Series 2
Bowers & Wilkins heeft de techniek van de P7 gecombineerd met de luxe van de originele P5. De P7 had de populariteit grotendeels te danken aan het gebruik van driver units geïnspireerd door hifi-technologie. Sinds die doorbraak hebben de ontwikkelaars bij Bowers & Wilkins getracht andere bepalende factoren van een hoofdtelefoon te optimaliseren.

Net als de P7 maakt ook de P5 Series 2 veel meer gebruik van drivers met een hangend membraan zoals traditionele luidsprekers dat doen. Dit zorgt voor een nauwkeurige beweging van de drive-unit. Hierdoor ontstaat een 'zuigerachtige' beweging van het membraan en bijgevolg een natuurlijkere geluidsreproductie. Vrijwel elk intern component van de P5 is aangepast om ervoor te zorgen dat de P5 Series 2 het best mogelijke geluid levert voor een mobiele hoofdtelefoon.

De nieuwe hoofdtelefoon is net zo licht als zijn voorganger. De hoofdtelefoon is dan ook ideaal om mobiel van muziek te genieten. Deze P5 komt met een 'Made for iPhone'-kabel en een draagtas. De nieuwe drivers zijn behuisd in duurzame materialen, waaronder echt leder en metaal. De nieuwe P5 Series 2 is vanaf september 2014 verkrijgbaar voor € 299.

C5 Series 2
De nieuwe C5 Series 2 in-ear hoofdtelefoon is volgens B&W op elk mogelijke manier verbeterd ten opzichte van de originele. Dit resulteert in een nieuwe C5 Series 2 die er hetzelfde uitziet als zijn voorganger, maar veel beter klinkt. Dit is voornamelijk te danken aan de 9.2 mm dynamische drivers. De micro poreuze filter van de C5 Series 2 brengt dan weer een ruimtelijk geluid voort.

Uitwendig heeft Bowers & Wilkins het design van de Secure Loop van de originele C5 behouden. Dit zorgt er voor dat de rubberen loop comfortabel in je oor zit. De nieuwe in-ear hoofdtelefoon is tien procent lichter dan de voorganger. Hij kent een nieuwe, zwarte afwerking met bijhorende kabels. De C5 Series 2 komt met een verbeterde iPhone ‘Mic and Remote’. De nieuwe C5 Series 2 is beschikbaar vanaf september 2014 voor een prijs van € 179.

MERK

EDITORS' CHOICE