Bowers & Wilkins komt met nieuwe CM Serie

Redactie HiFi.nl | 28 augustus 2014 | Bowers & Wilkins

B&W heeft een nieuwe CM Serie geïntroduceerd die in september al op de markt komt. De reeks biedt de meest recente technologieën, waaronder ontkoppelde Double Dome tweeters, een nieuw uiterlijk en gloednieuwe modellen. Het merk belooft daarnaast 'een puur geluid'.

De introductie van de Bowers & Wilkins ontkoppelde Double Dome tweeter op de CM10 uit 2013, leidde niet alleen tot internationale bekroningen maar ook tot verbetering in audioprestaties. De volgende logische stap was dan ook deze technologie naar de rest van de CM Serie brengen. Voor het eerst is de volledige CM Serie nu voorzien van deze nieuwe tweeters, en zijn de CM10 S2 en de nieuwe CM6 S2 ook nog eens uitgerust met tweeter-on-top.

Ontkoppelde tweeter
De Bowers & Wilkins Double Dome tweeters bestaan uit een dunne aluminium dome die is omgeven door een dikkere aluminium ring, zodat de juiste combinatie van licht- en stijfheid ontstaat. De tweeter is in de nieuwe CM Serie ook volledig ontkoppeld van de behuizing; een ring van gelkussens scheidt de constructie fysiek van de kast.

Tweeter-on-top
De CM10 S2 en de nieuwe CM6 S2 profiteren ook nog eens van een tweeter-on-top design. Iets dat alleen op de referentieluidsprekers van Bowers & Wilkins, de 800 Series Diamond, te vinden is. Zo wordt de spreiding en plaatsing aanzienlijk verbeterd.

De nieuwe CM10 S2 blijft het paradepaardje uit de reeks en is visueel in lijn gebracht met de rest van de nieuwe modellen. De luidspreker is aan de bovenkant voorzien van een ontkoppelde Double Dome tweeter.De CM10 S2 biedt drie krachtige 165mm bas drivers en een ontkoppelde FST midrange driver. De CM6 S2 is voorzien van een 165mm bas / midrange driver.

Verschillende aanpassingen
De tweeters vormen slechts een onderdeel van een groot aantal aanpassingen; de nieuwe CM Serie is volledig opnieuw ontworpen. De nieuwe crossovers maken gebruik van bekroonde Mundorf componenten, terwijl alle woofers en de midrange drive units zijn voorzien van anti-resonantie stofkappen, voor een vloeiende laagweergave en minimale kleuring.

Nieuw design
In de nieuwe serie luidsprekers zijn de vermaarde echte houten kasten behouden, maar zichtbare bevestigingen zijn verwijderd voor een subtieler en minimalistisch design.

Overigens hebben deze cosmetische verbeteringen ook akoestische voordelen, aangezien de kasten en panelen zonder bevestigingspunten resonanties tot een minimum beperken. De nieuwe ronde tweeter-grille biedt bescherming voor de tweeter.

Splinternieuw model
De nieuwe CM8 S2 heeft een slank profiel zodat hij eenvoudig in ruimtes van verschillende grootte en in diverse configuraties geplaatst kan worden.

Krachtige monitor luidsprekers
De CM5 S2 en de CM1 S2 vullen de nieuwe CM serie aan als monitor luidspreker. Beide modellen zijn voorzien van ontkoppelde Double Dome tweeters.

Voor home cinema
De CM Centre S2 en de CM Centre 2 S2 maken eveneens gebruik van ontkoppelde Double Dome tweeters, waarbij de CM Centre 2 S2 ook nog eens voorzien is van een FST midrange driver, samen met twee symmetrisch geordende basdrivers. Hierdoor is de nieuwe CM Serie niet alleen geschikt voor stereo muziek, maar ook voor home cinema.

Subwoofer met spierballen
De ASW10CM S2 subwoofer is voorzien van een 10inch drive unit paper/Kevlar driver, aangedreven door een 500W audiofiele standaard Klasse D versterker en switch mode stroomvoorziening.

Alle nieuwe CM Serie luidsprekers zijn verkrijgbaar in een Gloss Black, Rosenut en Satin White afwerking, met uitzondering van de ASW10CM S2, deze is enkel verkrijgbaar in Gloss Black en Satin White. De FS-CM S2 standaard is verkrijgbaar in een zwarte en zilveren afwerking.

De nieuwe CM Serie is begin september 2014 verkrijgbaar.

MERK

EDITORS' CHOICE