NIEUWSNaim Audio

Naim Audio versterkt aanbod met Muso

Redactie HiFi.nl | 31 augustus 2014 | Naim Audio

Audiofabrikant Naim komt in september met een nieuwe versterker. Niet de imposante Statement van 200.000 dollar die Naim Audio ons in januari in Las Vegas toonde, maar uiterlijk toch niet heel verschillend, deze Muso met 6 Klasse-D 75W versterkers.

In het voorjaar al aangekondigd, en gespot op de beursvloer in München, is de nieuwe Muso inmiddels zo goed als marktverkrijgbaar. De nieuwe telg, die streaming en versterking combineert, en 'bedoeld is voor iedereen die gek is op muziek en de mooie dingen van het leven' (aldus importeur Latham), is namelijk per september 2014 bij de dealers te vinden.

De Muso is een zeer elegant en minimalistisch ogend toestel dat niet enkel streaming en versterking combineert, maar ook een bassreflex en drivers herbergt. Zes drivers om exact te zijn, elk aangedreven door zijn eigen digitale versterker van 75 watt. In totaal klokt de Muso zo af op 450 watt.

De gebruikte DSP-technologie werd al eerder gebruikt in Naim-audiosystemen voor Bentley, en audio kan je op verschillende manieren aanleveren. Via AirPlay (voor wie een mobiel toestel van Apple in huis heeft), Bluetooth (incluis ondersteuning voor aptX) of via uPnP. Er kunnen ook internetradiostations afgespeeld worden en muziek via streamingdiensten. Naim zegt nog niet over welke diensten het gaat.

Zoals we verwachten van Naim kan je de Muso aansturen via een app op een telefoon of tablet. Er is ook een reguliere afstandsbediening, voor wie het graag klassieker aanpakt. Op de Muso zelf kan je het volume regelen en bronnen selecteren via een touchpaneel.

De Muso kan via een ethernetkabel of WiFi op het netwerk hangen. Je kan trouwens ook externe bronnen aansluiten via de analoge 3,5 mm jackingang of digitaal via de optische aansluiting. De Muso lust een varia aan formaten, incluis ALAC tot 24 bit/96 KHz en WAV en FLAC tot 24-bit/192 KHz.

De Muso is verkrijgbaar vanaf september 2014. Adviesprijs € 1099,-.

MERK

EDITORS' CHOICE