ARTIKEL

FWD en HiFi.nl feliciteren de EISA-winnaars!


Redactie HiFi.nl | 15 augustus 2014

Als jarenlange leden van EISA, zijn de collega's van FWD nauw betrokken bij de selectie van de winnende producten. Als de kogel door de kerk is en de awards toegekend, willen we dan ook graag onze felicitaties geven aan de winnende merken. 

Uitgerust met een flesje Bubblelicious - de moeite waard en te vinden bij de vrienden op sprankelwijnen.nl - trok 'onze man' Rienk de Jonge naar de belangrijkste merken. Allemaal waren bijzonder gelukkig met het bezoek en met hun EISA Award, dat uitgedeeld wordt na overleg met 47 AV-magazines uit heel Europa

`

Bij Sony straalden de gezichten van Machiel Frijters, hoofd van marketing Benelux, en Hans den Heijer, PR-verantwoordelijke. Dat mag ook wel, want het Japanse bedrijf scoorde zes keer bij EISA, onder meer met hun hi-resspeler, de HAP-Z1ES, en de titel van 4K-tv van het jaar voor de 65X9005B. Ook de Xperia Tablet Z2 werd gekozen als tablet van het jaar.

Robin Ceulemans van Samsung België (FWD is Belgisch lid van EISA) nam ook met plezier een fles champagne in ontvangst voor de EISA Award voor de M7-multiroomspeaker. Samsung won verder nog drie awards, waaronder eentje voor de Full HD-tv van het jaar, de UE55H7000.

Bij Pioneer nog een terechte winnaar. Marketingverantwoordelijke voor de Benelux Ronald De Wilde poseerde graag bij de awardwinnende Pioneer VSX-924, de AV-receiver van het jaar.

Woox - de vroegere audio-afdeling van Philips en sinds kort eigendom van Gibson - won een EISA Award voor de Fidelio E5, een unieke audio-oplossing voor de tv die van 2.1 naar 4.1 kan transformeren. Maike Leijten, Customer Marketing Manager Home cinema & Home Video, neemt de fles in ontvangst.

Marketingdirecteur Willy Fitters van Panasonic. Het Japanse merk ontving een EISA Award voor de BDT700, een highend Blu-rayspeler die zowel op video- als audiovlak goed presteert.

Bij de Belgische afdeling van LG maakte onze man zowel Thierry van Steenbergen, managing director van LG Electronics Belgium, als Changhee Han, President LG Benelux Sales, gelukkig. LG kreeg een award voor zijn baanbrekend WebOS-platform op de 55LB870V, dat Smart TV aanzienlijk vereenvoudigd, en een high-end award voor de 77EC980V, de eerste 4K OLED op de markt. Er was ook een award voor de 'slimme' soundbase LAB540.

Joost van den Bosch vierde samen met onze man de award voor de gloednieuwe Reference 5-speaker.

Focal waagde zich voor het eerst in zijn geschiedenis aan een soundbar - de Dimension - en deed dat meteen uitstekend. Bij de Focal-importeur was het feest.

Asus is een naam dat je eerder associeert met pc-hardware, maar het Taiwanese merk werkt al jaren aan goede audiochips. Die verwerken ze al een tijdje in eigen DAC's. De Asus Essence III is hun topmodel, een DAC met een uitstekende hoofdtelefoonversterkerSven van Meygaard, Marketing Specialist, op de foto.

Niels Hardeman van de D&M-groep, verdeler van Denon, Marantz, Boston Acoustics, Polk Audio en Definitive Technology in de Benelux, kreeg van onze man felicitaties voor de verdiende award voor de stereoset van het jaar, bestaande uit de PM8005-versterker en de SA8005-sacd-speler en DAC.

Marketingverantwoordelijke Bas van Oosten van Bowers & Wilkins sluit het rijtje af. In het prestigieuze pand aan 't Eilandje in Antwerpen gelukkige gezichten, vanwege de EISA Award (voor de 683 Theatre-set) en vanwege de fles Bubblelicious, uiteraard!

Een overzicht van de EISA-awards per categorie vind je hier bij onze collega's van FWD Magazine.


EDITORS' CHOICE