NIEUWSPioneer

Pioneer introduceert compacte audiosystemen

Pioneer introduceert twee nieuwe compacte audiosystemen. De X-HM32V kan ingezet worden als een geïntegreerde audio/video oplossing door deze met een HDMI kabel te verbinden met de televisie. De X-HM22 beschikt dan weer over een lightning dock.

De X-HM32V combineert verschillende audiofuncties, zoals CD, FM radio, Bluetooth audio en iPod/iPhone muziekweergave met videofunctionaliteiten zoals de ingebouwde dvd-speler, Dolby Digital decodering en een HDMI uitgang. Het resultaat is een complete audio/video oplossing die weinig ruimte inneemt.

Pioneer X-HM32V-K
De X-HM22 is uitgerust met dezelfde audio mogelijkheden als de X-HM32V, maar beschikt als extra over een geïntegreerde Lightning dock. Hiermee is het mogelijk om muziek te spleen vanaf een recente iPhone of iPod.

De X-HM32V kan gewone CD’s en DVD’s weergeven, maar weet ook raad met CD-R/RW en DVD-R/RW schijfjes met DivX/JPEG/WMA bestanden. De X-HM22 speelt CD’s en CD-R/RW schijfjes met MP3 en WMA bestanden.

USB en Bluetooth
De beide nieuwe systemen beschikken over een USB-poort op het voorpaneel. Deze kan gebruikt worden voor de weergave van DivX/JPEG/MP3/WMA bestanden op de X-HM32V en voor MP3 en WMA bestanden op de X-HM22. Natuurlijk is het ook mogelijk om een iPod/iPhone/iPad op de USB-poort aan te sluiten.

Zowel de X-HM32V als de X-HM22 bieden de mogelijkheid om smartphones, tablets en andere compatibele apparaten draadloos te verbinden via Bluetooth. En door gebruik te maken van de Bluetooth stand-by feature kan de muziek gestart worden vanop een Bluetooth apparaat, zelfs als de X-HM audiosystemen nog niet ingeschakeld zijn.

Als er een Bluetooth verbinding met een bepaald apparaat tot stand is gebracht, zorgt de Bluetooth Auto Connect feature er voor dat het apparaat later opnieuw automatisch verbonden wordt met de X-HM32V/X-HM22.

FM, AM
De X-HM32V is uitgerust met een RDS FM tuner met 40 presets, terwijl de X-HM22 een RDS FM/AM tuner heeft met 30 FM presets en 15 AM presets.

Versterker/luidsprekersysteem
De X-HM32V en de X-HM22 hebben een ingebouwde Klasse D versterker die een vermogen van 2 x 30 Watt levert (2 x 15 Watt in de X-HM22) aan de 2-weg bass reflex luidsprekers die meegeleverd worden met de beide systemen. Deze luidsprekers beschikken elk over een 10 cm woofer en een 5 cm conustweeter.

Connectiviteit 
De nieuwe sets hebben elk twee stereo audio ingangen (1x mini-jack en 1x cinch), USB, een hoofdtelefoonuitgang (mini-jack) en een set luidsprekeruitgangen. De X-HM32V voegt daar nog een HDMI-uitgang aan toe, evenals component en composiet video uitgangen, terwijl de X-HM22 dus een Lightning dock heeft.

De X-HM32V kan gebruikt worden met de Pioneer Wireless Streaming App. De app komt met een aantal extra’s, zoals Club Sound Boost, equalizer, Tempo Control en Advanced Sound Retriever. Deze app is gratis verkrijgbaar voor de iPod touch, iPhone en iPod in de App Store. De app is ook verkrijgbaar in de Google Play store voor Android apparaten.

De X-HM32V is beschikbaar vanaf juli, in zwart of zilver voor een gemiddelde prijs van 279 euro. De X-HM22 is beschikbaar vanaf oktober, in zwart of zilver voor een gemiddeld vastgestelde verkoopprijs van 249 euro.


EDITORS' CHOICE