ARTIKELPel Audio

Impressie Audio-Life Party


Eric de Boer | 17 mei 2011 | Pel Audio

Tijdens de CES in Las Vegas eerder dit jaar werd het idee geboren voor het geven van een feestje ter ondersteuning van de introductie van een cd-speler van Nederlandse bodem. De mannen van Audio Life in het Gelderse plaatsje Buren kregen deze kans en organiseerden afgelopen zondag de party op een wel erg korte termijn en brachten hun referentie op hifigebied ten gehore aan de vele bezoekers. 


Caspar en Remko

Ondanks de belangrijke voetbalwedstrijd tussen Ajax en FC Twente die op dezelfde middag plaatsvond was de opkomst al vanaf het begin groot te noemen. En dat kwam niet alleen door de twee innemende en enthousiaste gastheren van die dag of door de belofte van hapjes, drankjes en een heuse feesttent met barbecue. Want al direct bij binnenkomst in de voormalige fabrieksruimte kwam de muziek op de bezoekers af. Beneden werd namelijk een high end dj-installatie bestaande uit onder andere een mooie Audio Note Jinro versterker en een set weergevers van ditzelfde merk spelende gehouden. Later op de avond zou hier een DJ voor de nodige feestondersteuning gaan zorgen. Nu was het de speciaal ingevlogen Martin van Audio Note zelf die tijdens dit festijn de muziek verzorgde. 


Voorversterker

Maar ik was gekomen voor de set van Pel Audio met de meest luxe set luidsprekers van Musical Affairs. De grote luisterruimte bovenin het pand werd bezet door een volledige opstelling van deze merken die naast de werkende verwarming voor een hoop warmte zorgden. Het brein achter het merk Pel Audio was aanwezig om de primeur van deze show, de Pel Audio cd-speler te showen aan het publiek. Kees Pel draaide muziek, beantwoordde vragen van bezoekers en legde zijn meningen over hifi, muziek en technieken voor aan de aanwezigen. De set had als bron de nieuwe cd-speler, een loopwerk met een zeer minimalistische opbouw en high end componenten. Kees heeft het loopwerk zelf gescheiden van de techniek, voorin de speler zit een zware koperen voet met daarin de motor. De cd wordt over een spindle gelegd en vastgedraaid met een kleine puck. Door het scheiden van het loopwerk (met daarin een Sanyo-lasereenheid) en de rest van de elektronica vermijd je ongewenste storingen, volgens Kees. Verder is de speler vrij ‘barbaars’ uitgevoerd, alles om zo veel mogelijk muziek te krijgen in plaats van technische vervuiling. 


CD-speler en DAC

Ook de rest van de set van Pel Audio met een DAC, voorversterker en twee mono buizen eindversterkers met een 300B bezetting is zo opgebouwd. Kees Pel gelooft heilig in korte signaalwegen, gouden en koperen verbindingen en niet te vergeten de technieken van Tamura trafo’s. Dit hoogwaardige merk is overal terug te vinden in de componenten van Pel Audio. “Niet omdat vroeger alles beter was, maar omdat deze onderdelen het beste meten en klinken”, aldus Kees. Hij gelooft heilig in de ‘oude technieken’ van onder andere Western Electric en meent hiermee de beste en vooral meest realistische weergave te bereiken.

EDITORS' CHOICE

 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »
 • Review
  GoldenEar BRX
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »