NIEUWSWilson Audio

Wilson Audio komt met Sasha 2

Redactie HiFi.nl | 09 juli 2014 | Wilson Audio

De Wilson Audio Sasha 2 is vanaf nu ook in de Benelux verkrijgbaar. De Convergent Synergy tweeter kennen we al van de Alexia: een tweeter die breekt met de trend van exotische membraan materialen en teruggrijpt naar een in eigen beheer ontwikkelde softdome. Deze tweeter is nu kenmerkend voor de nieuwste luidspreker, de Sasha 2.

De Sasha 2, voortgekomen uit de WATT/Puppy-lijn, bouwt verder op de Sasha 1 met een dubbele woofer in separate behuizing en een los compartiment voor de midrange en tweeter. Waar de midrange/tweeter module bij de Sasha 1 slechts drie verschillende positiekeuzes had om Wilson's 'Group Delay' afstemming te realiseren, is de Sasha 2 voorzien van een afstelmechanisme dat vergelijkbaar is met de Alexia voor een nog verder verbeterde integratie. De positionering van de tweeter is, net als bij de Alexia, fysiek geoptimaliseerd ten opzichte van de midrange om een naadloze overgang binnen het kritische middengebied te realiseren. Het resultaat is een luidspreker die alle gewaardeerde eigenschappen van de originele Sasha combineert met de verfijning van de Alexia.

In onderstaande video zie je de evolutie van de eerste WATT/Puppy naar de huidige Sasha 2. 

 

De prijs van de Wilson Audio Sasha 2 bedraagt € 32.900 in de standaard Wilsongloss kleur. Kijk op de website van importeur Audiac voor meer info. 


EDITORS' CHOICE