NIEUWSMagico

The M Project: Magico’s jubileumspeaker

Naar aanleiding van het tienjarig jubileum van Magico stelt het merk de gloednieuwe M Project luidspreker voor. Mede door de gelimiteerde oplage van in totaal slechts vijftig paar, zal het M project als hoeksteen dienen voor enkel de meest veeleisende muzieksystemen.

Het M Project is een gesloten, vloerstaande 3-weg luidsprekersysteem waarbij van vijf units gebruik wordt gemaakt en vertrouwde parameters en eigenschappen van zowel de Q-serie, de originele Mini, als de nieuwe S-serie terug kunnen worden gevonden. Het ontwerp bevat een compleet nieuw ontworpen afgeronde behuizing welke niet alleen interne resonanties en reflecties minimaliseert, maar ook nog maar een minimum aan inwendige dempingsmaterialen nodig heeft. Om zowel het onder- als bovenpanelen zonder weergave verstorende randen naadloos in het geheel te kunnen integreren, is ook de rest van de behuizingsdelen volledig onderhanden genomen. Aanvullend zijn daarbij ook de aluminium skelettopologie en het akoestisch geoptimaliseerde frontpaneel aan deze bouwwijze aangepast en worden nieuw voor Magico, voor beiden zijden koolstofvezelpanelen toegepast.   

In een state-of-the-art behuizing horen natuurlijk ook grensverleggende luidsprekerunits. Zo is de tweeter compleet nieuw vanaf de grond ontworpen, waarbij voor het eerst voor deze Amerikaanse high-end onderneming als conusmateriaal van diamant gecoat Berillium in een geoptimaliseerde geometrie gebruik is gemaakt. Door tijdens de ontwerpfase aanvullend van finite elementanalyse ontwerpprogramma’s gebruik te maken, is de ‘perfecte’ hoog reproductie hierdoor wederom een stap dichterbij gekomen. 

Beide bas en middentoon-units bevatten een reeks aan technieken die zorgen voor superieure eigenschappen aangaande gecontroleerde conusgeometrie bij verschillende parameters. Dit om optimale gedragingen binnen het door de luidspreker weergegeven frequentiebereik te bewerkstelligen en niet pistonische gedragingen zoveel mogelijk te reduceren. De middentoon unit die direct van de Q7 is afgeleid, is een 15,24 cm groot exemplaar, voorzien van een 55 mm spreekspoel welke is gekoppeld aan een nieuwe Magico Nano-Tec conus. Mede door een super krachtig magnetisch veld van de over gedimensioneerde Neodymium magneet (diameter 120 mm en 10 mm hoogte), een gecontroleerde uitslag van plusminus 6 mm en de zeer hoge gevoeligheid, is zelfs een vervormingsarme, extreemluide 120 dB (op 1 meter) mogelijk in alleen al het middengebied.

De nieuw ontwikkelde 25,4 cm nieuwe woofer maakt eveneens gebruik van de nieuwe Magico Nano-Tec conus en is samen met het nieuwe magneetsysteem in staat tot 1,25 cm lineaire beweging met wederom een onvervormde geluidsdruk van maximaal 120 dB (50 Hz op 1 meter).

Tot slot zijn alle vijf de units geïntegreerd door gebruikmaking van Magico’s filtertopologie. Dit resulteert volgens het merk niet alleen in de best mogelijke integraties van lage frequenties in een willekeurige ruimte, maar zorgt tevens voor de laagste, luidste en meest schone weergave in combinatie met een groot aansturingsgemak ongeacht de gebruikte versterker. Er zit wel een stevig prijskaartje verbonden aan de speakers. De verkoopprijs betreft € 155.000,- per paar  

MERK

EDITORS' CHOICE