NIEUWSMagico

De nieuwe Magico S1 luidsprekers

Redactie HiFi.nl | 24 augustus 2012 | Magico

(ingezonden mededeling)

Na de introductie van de inmiddels al zeer succesvolle Magico S5 en Q7 modellen begin 2012, is het geroezemoes niet van de lucht. Want met welk nieuw model zou deze in het Amerikaanse Berkeley gesitueerde top high-end fabrikant ons als volgende gaan verrassen?

De Q-serie is met de komst van de Q7 inmiddels verregaand gecompleteerd en een model uit de nieuwe S-serie ligt dan ook meer voor de hand. Inmiddels is het antwoord in de vorm van de gloednieuwe S1 al gegeven en blijkt het om een dermate verrassend en vooral vernieuwend product te gaan, wat zelfs de meest fanatieke Magico fan zal kunnen verrassen. Want wat is hij mooi en wat is hij bijzonder deze S1!

In tegenstelling tot wat de meesten van ons waarschijnlijk hebben verwacht, is de S1 niet als zijn duurdere broer Q1, een monitorluidspreker maar juist een vloerstaander. En wat voor één! Want al bij de eerste beelden roept deze nieuweling een hoog verwachtingspatroon op. Niet alleen door het meest gracieuze lijnenspel wat ooit bij een Magico is gezien, maar vooral doordat deze S1 de allereerste luidspreker ter wereld is die beschikt over een geëxtrudeerde aluminium behuizing uit één stuk (al liet Daluso ons optekenen dat zij aan het begin van deze eeuw al een monocoque speaker ontwikkelde, red.). Een ‘monocoque’ met een wanddikte van 1 cm en 30,5 cm in diameter. Naast het geheel ontbreken van storende naden, zijn de andere voordelen het minimaliseren van diffractie, inwendige resonanties en benodigde dempingsmaterialen. Uiteraard is ook deze bijzondere behuizing inwendig, net als bij de grotere S5, voorzien van nauwkeurig berekende massief aluminium verstevigingsribben. Hierdoor ontstaat een enorm stijf en oersterk totaalgeheel wat de uiteindelijke klank zeer ten goed komt.

Met zijn handzame afmetingen van 109 cm hoog, 25 cm breed en 22 cm diep en de uitgebreide M-coat® verfmogelijkheden, is de nieuwe S1 absoluut de meest woonkamervriendelijke luidspreker van Magico ooit. En dat het daarbij ook nog steeds een product is van één van ’s werelds toonaangevende luidsprekerfabrikanten van dit moment, blijkt wel uit het ook hier weer zeer solide gewicht van 43 kilo per kast en het gebruik van volledig in eigen beheer vervaardigde luidsprekereenheden. Voor het laag-midden is dat een volledig nieuwe 18 cm Nano-Tec® eenheid, terwijl voor het hoog dezelfde eenheid wordt gebruikt als in de S5. Oftewel een 2,54 Berillium tweeter. En net als bij de S5 en duurdere Q- serie, weet Magico ook hier weer prachtige specificaties bij een breed frequentiebereik (32 Hz tot 50 khz) in een gesloten kastconstructie te bereiken. Gegevens die in de dagelijkse praktijk doorgaans ook daadwerkelijk worden waargemaakt. Kortom de nieuwe Magico S1 is niet alleen bloedstollend mooi om te zien, maar zowel constructie technisch als gehoormatig wederom grensverleggend goed!

Verkoopprijs 14.900,- per paar

Magico S1 Dealers
AudioXperience Nuenen
Concerto Audio Amsterdam
New Music Brussel
Rhapsody Hilversum

Symphony Audio Import
www.symphonyaudioimport.com
info@symphonyaudioimport.com

MERK

EDITORS' CHOICE