NIEUWSSamsung

Samsung WiFi-speakers uitgerust met Spotify Connect


Redactie HiFi.nl | 16 juni 2014 | Samsung

Samsung voegt net als vele andere merken Spotify Connect toe aan haar audioproducten. Toch is er sprake van een echte primeur. Voor het eerst kun je vanuit de Spotify-app gelijktijdig muziek naar meer dan twee speakers sturen.

Spotify Connect zal na een update beschikbaar zijn op de speakers en andere toestellen die vallen onder het Samsung Wireless Audio Multiroom System, het systeem dat het Zuid-Koreaanse merk op CES voorstelde als antwoord op het succes van Sonos.

Samsungs multiroomsysteem trok in Vegas meteen de aandacht, omdat het toch een eigen insteek heeft vergeleken met concurrerende oplossingen. Zo kan een compatibele Samsung-tv het kloppende hart vormen van een kameropstelling en surroundgeluid verdelen over verschillende speakers. Ook introduceert Samsung een slimme soundbar en HT-sets die in het geheel passen.

De preproductiemodellen van de M5- en M7-speaker lieten een systeem zien waar in termen van software nog veel werk aan was. Tegelijkertijd was het duidelijk dat het Samsung Wireless Audio Multiroom System niet enkel een mondvol was, maar vooral veel belofte toont. Met name de correcte surroundweergave - Sonos kan enkel surround simuleren - is een interessant verkooppunt.

EDITORS' CHOICE