NIEUWS

Mega TV met giga prijskaartje

Redactie HiFi.nl | 14 juni 2014

Je moet er de plaats voor hebben, maar ook een dikke portemonnee. De Zeus TV is een scherm met een diagonaal van 370 inches oftewel, net iets meer dan 8 meter. Het prijskaartje? Een luttele 1.2 miljoen euro.

Om het even in perspectief te zetten, een diagonaal van 8 meter is ongeveer het formaat van een voetbalgoal. De Zeus TV lijkt dus bijzonder geschikt voor het bekijken van het WK dat volgende week begint, al laat de fabrikant weten dat hun schermen aan alle noden van excentrieke miljonairs kunnen aangepast worden.

De bouwer van de Zeus TV is Titan Screens, een Britse luxefirma die uitsluitend zeer grote en zeer dure televisies produceert. Net zoals bij dure sportwagens wordt er maar weinig verklapt over de onbelangrijke details, zoals het verbruik van de Zeus TV.

Wel is duidelijk dat de televisie een Ultra HD-paneel gebruikt. Gezien de grootte heb je die extra pixels echt wel nodig. En een stevige ondergrond, want het apparaat weegt ongeveer een ton. De Zeus TV aan je muur hangen vereist dus iets meer werk dan vier gaatjes boren in de muur. Gelukkig zit de installatie (en het vervoer) van de Zeus TV inbegrepen bij het prijskaartje van 1 miljoen Britse pond! Scheelt weer. 


EDITORS' CHOICE