NIEUWSDenon

Denon presenteert nieuwste CEOL-telg


Redactie HiFi.nl | 07 juni 2014 | Denon

Denon heeft haar nieuwste aanwinst binnen de CEOL-familie gepresenteerd: de CEOL Carino. Volgens de fabrikant levert dit bescheiden desktopsysteem ‘sublieme audioprestaties’.

Met een simpele USB-kabel verbind je de CEOL Carino eenvoudig met je computer om de geluidskwaliteit te verbeteren. Bovendien is de CEOL Carino voorzien van Bluetooth zodat je muziek vanaf je smart device kunt streamen, zelfs als de hoofdcomputer uitgeschakeld is.

Vanwege de bescheiden afmetingen van het systeem is hij geschikt voor gebruik in combinatie met een PC. Dankzij NFC-technologie worden de apparaten met een enkele aanraking gekoppeld en ben je er klaar voor. Door traditionele HiFi-technologie in het driverontwerp te integreren en gebruik te maken van ‘state-of-the-art verwerkingstechnologieën ben je verzekerd van het allerbeste op gebied van compacte computeraudio’, aldus Denon. De Bluetooth aptX-technologie zorgt voor 'lossless' streaming in CD-kwaliteit van muziek vanaf elke apparaat dat beschikt over Bluetooth.

Het systeem levert 25 Watt per kanaal, ondersteund door selecteerbare DSP-instellingen voor automatische volumeaanpassing en breed klankveld. Daarnaast verbetert de ingebouwde DSP de geluidsprestatie en is het specifiek afgestemd om een voller en duidelijker geluid uit de compacte speakers te genereren. Daarnaast is het systeem in het bezit van passieve basradiatoren en twee desktopstandaards met kabelopslag. Een subwoofer is volgens Denon overbodig, maar als je toch een fan bent van lage tonen dan is er een pre-out aansluiting om je systeem mee uit te breiden. Daarnaast beschikt het systeem over een hoofdtelefoonaansluiting, zodat je het beste uit je muziek kunt halen zonder je buren overlast te bezorgen. 

De CEOL Carino biedt daarnaast drukaansluitingen voor een eenvoudige en stevig bedrade speakeraansluiting, een minimalistisch frontpaneel met mute- en volumebediening en LED-niveau-aanduiding, en selectoren voor Input, Bluetooth en geluidsmodi. Je kunt ook kiezen tussen een horizontale of verticale plaatsing van de bedienings-/versterkerunit zodat het systeem zo min mogelijk in de weg staat. Natuurlijk past de display zich aan de stand van de unit aan.

De Denon Ceol Carino verschijnt eind juni in de winkels en komt in een witte en zwarte variant, de adviesprijs is gezet op 349 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  Elac Debut Reference DFR52
  Review
  lees meer »
 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »