NIEUWS

Release ‘The Japan Box’ van The Beatles

Redactie HiFi.nl | 31 mei 2014

Een halfjaar na de release van ‘The U.S. Albums’, de 13-delige boxset met daarin alle Amerikaanse albums van The Beatles, verschijnt op 25 juni aanstaande ‘The Japan Box’. The Japan Box bevat de eerste vijf oorspronkelijke, Japanse uitgaven van The Beatles.

De titels zijn na de invoering van de cd in 1987 nooit opnieuw uitgegeven. Vooral met de re-releases van ‘Beatles!’, een van de bekendste compilaties in de wereld, en ‘A Hard Day’s Night’, mét de originele Japanse hoes, zullen verzamelaars blij zijn.

Alle heruitgaven bevatten geremasterde opnamen uit 2009. ‘Meet the Beatles!’, ‘Beatles No.2’ en ‘Beatles No.5’ maken gebruik van mono remaster uit 2009. De albums worden uitgegeven in een papieren sleeve en bevatten per uitgave bijbehorende posters. 

Vanaf het moment dat de albums van The Beatles in 1987 op cd zijn uitgekomen, zijn vooral de UK-uitgaven en de US Magical Mystery Tour tot de standaardwerken van The Fab Four gerekend. Niettemin werden er ruim voor 1987 diverse compilaties geproduceerd in andere landen, waaronder Japan.

Hetzelfde geldt voor de rijke variëteit aan singles en EP’s. Vanaf februari 1964 tot september 1965 werden in Japan liefst 27 singles en 8 EP’s origineel samengesteld. De diverse ‘Japan-only’-hits alsmede de bijzondere uitgaven zijn zodoende tot de dag van vandaag zeer populair bij verzamelaars van over de gehele wereld.


EDITORS' CHOICE