ARTIKEL

Sfeerverslag High-end München (1)

Thomas van den Bossche | 17 mei 2014

Op High-end München zie je waanzinnige knappe dingen. Onze (eerste) selectie van de hoogtepunten van de beurs vind je hier!

Heeft Darth Vader eigenlijk al een draaitafel? Deze Dark Star Reference

is ‘m alleszins op het lijf geschreven. Vanaf € 2900 te koop bij de Transrotor dealer.

Zeg het met een bloemetje!

De Hugo ‘reference class’ hoofdtelefoonversterker van Chord. Met gluurvenstertje waardoor je de technologie binnenin te zien krijgt.

Op surroundvlak is er niet bijster veel te beleven op de beurs, maar deze NAD Masters  M17 7.1 AV voorversterker/processor is de prettige uitzondering op de regel.

De bijpassende meerkanaals eindversterker – dat is de M27 – is al evenmin te versmaden. Op de voorzijde is niet veel te beleven, en dus tonen we z’n achterpaneel maar even.

De Stream 1 van Cabasse is een zogenaamde Smart Active Speaker met Bluetooth/NFC, Wi-Fi, DLNA-compatibiliteit en vTuner. Maar de vormgeving is nogal twijfelachtig. En dan houden we het nog vriendelijk.

Dit is de Joy Symphony van Revox: een streamer met ingebouwde 2 x 25 watt versterker. En een luidsprekersysteem. Heeft ook FM, DAB+en internet radio aan boord .

Restek apparaten hebben zo hun goede kanten: de best afleesbare displays ter wereld, bijvoorbeeld. Boven een cd-loze cd-speler, daaronder een FM/DAB+ tuner die het gevraagde station niet weet te vinden.

Dali’s nieuwe Rubicon serie. De luisterruimte zat steevast afgeladen vol, en dus heeft het flink wat tijd gekost om dit beeld te schieten. Het geluid was dan ook erg appetijtelijk. Moeten we dringend eens testen, deze knapen.


EDITORS' CHOICE