ARTIKEL

Mizik verlegt de grenzen van audio

Thomas van den Bossche | 16 mei 2014

Op High End München is héél veel apparatuur te zien en te horen die heel goed klinkt of die zelfs waanzinnig goed klinkt. En soms speelt de apparatuur zo hemeltergend goed dat je er tranen van in de ogen krijgt. Toch zeker nadat je het bijbehorende prijskaartje gezien hebt.

 Maar hoe goed het vaak ook klinkt,  echt vernieuwend is het daarom niet altijd. Meestal niet, zelfs. Niet qua concept en ook niet qua design. En dus zijn we niet weinig verrast als we op de stand van Mizik doodleuk géén apparatuur zien staan. In de plaats daarvan hebben de olijkerds drie kleurige (n)espresso-achtige apparaten opgesteld. Of zijn het compacte gokapparaten voor thuisgebruik? Het zou zomaar kunnen, als je afgaat op de looks.

Maar niets van dat alles is waar. Want volgens Mizik – en die kunnen het weten – kijken we hier naar ‘The Revolutionary New All-Source Music Replay & Control Solution’. En dan nu in gewoon Nederlands: het gaat om drie kekke apparaten die je zowel staand als liggend kunt gebruiken (voor alle duidelijkheid: we hebben het dan over de apparaten, niet over de gebruiker) en waarbij het display automatisch mee roteert.

Het eerste van de drie apparaten is de dPlay, een DAC/voorversterker. Het tweede is de dVin. Dat is een phono voorversterker met ingebouwde A/D sectie. En het derde is de dStream. Volgens Mizik is dat een streamer/server. Naar ons idee is het alleszins een streamer, maar is het alleen maar een server als er je er voor kiest om een SSD in te bouwen in het beschikbare 2.5” slot.

Mizik heeft, als we het op de stand navragen, nog geen Benelux-distributeur. Ze bestaan ook nog maar net, dus vreemd is dat niet. Laten we hopen dat het merk snel opgepikt wordt door een distributeur, zodat wij ze dan ook een keer kunnen testen. Want eerlijk gezegd is onze nieuwsgierigheid nu wel danig gewekt…


EDITORS' CHOICE